11 Μαρ 2017

Ήπειρος: Ενισχύεται με Στρατό η Ελληνο-Αλβανική μεθόριος! Τι συμβαίνει;



Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Αλβανία, ενώ ανοίγει και πάλι φυλάκιο το οποίο είχε κλείσει πριν 5 χρόνια. Δείτε τι συμβαίνει
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ενισχύονται σημαντικά οι στρατιωτικές δυνάμεις στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, ενώ παράλληλα ανοίγει εκ νέου αδρανοποιημένο φυλάκιο στον Γράμμο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ArmyNow.Net.
Το ΓΕΣ, όπως όλα δείχνουν έρχεται να υλοποιήσει τώρα τις εξαγγελίες που είχε κάνει τον Δεκέμβριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενεργοποιώντας εκ νέου το στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή του χωριού Πληκάτι, στον Γράμμο.
Το φυλάκιο είχε κλείσει το φθινόπωρο του 2012 και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει ήδη δοθεί εντολή στο 583 ΜΠ/ΤΠ στην Κόνιτσα να κάνει την απαραίτητη προετοιμασία για την ενεργοποίηση του στρατιωτικού φυλακίου. Το φυλάκιο αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέχρι 1-2 Απριλίου σύμφωνα με πληροφορίες.
Το θέμα συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας με τον δήμαρχο Κόνιτσας στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση.
Μάλιστα ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δηλώσει στον δήμαρχο ότι θα γίνουν ενέργειες για να ενισχυθεί η μεθόριος.
Οι ενέργειες αυτές προβλέπουν ακόμα και πιο συχνή παρουσία κλιμακίου της Β’ Μοίρας Καταδρομών, πέραν της τυπικής 5νθήμερης άσκησης που συνήθως προγραμματιζόταν.
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε εξαγγείλει την ενίσχυση των συνόρων με τις ακόλουθες δηλώσεις
Ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει πως στέλνει “από την Ήπειρο, το μήνυμα ενίσχυσης της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως είχαμε υποσχεθεί από πέρυσι. Αυτό έχει συντονιστεί με αξιολογήσεις, με ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων και με τον εμπλουτισμό των Μονάδων στην περιοχή της Ηπείρου, που πράγματι βιώνει ένα μεγάλο πρόβλημα, περισσότερο ασφάλειας, όχι απειλής της εθνικής κυριαρχίας, διότι δεν απειλούμεθα”.
Απαντώντας μάλιστα τις προκλητικές δηλώσεις Ράμα είχε τονίσει: “Οι τελευταίες ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Ράμα, θα πρέπει να μας ξαναφέρουν στη μνήμη ότι αυτοί για τους οποίους μιλάει ήταν συνεργάτες των ναζί. Ήταν αυτοί που στον πόλεμο ήταν με την πλευρά των ηττημένων.
Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους προκλήσεις. Δεν θα δεχθούμε τέτοιου είδους αναφορές οι οποίες προσβάλουν και την ιστορία, αλλά και το διεθνές δίκαιο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου