11 Φεβ 2017

Ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Ελλάδα! Τι συμβαίνει;



Για τέσσερις ημέρες ρωσικά αεροσκάφη πέταγαν πάνω από την Ελλάδα! Διαβάστε τι είχε συμβεί και τι έκανε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία!
Σήμερα ολοκληρώθηκε η τετραήμερη παραμονή των Ρώσων στον ελληνικό ουρανό. Κατα την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία και η πτήση παρατήρησης που ζητήθηκε εντός της ελληνικής επικράτειας, από την ομάδα των Ρώσων αξιολογητών, στο πλαίσιο της διεθνούς συνθήκης “Open Skies” του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Η διεθνής συνθήκη “Open Skies”, στην οποία συμμετέχουν 34 κράτη, υπεγράφη το 1992, τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2002, και έχει χαρακτήρα υλοποίησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποσκοπώντας στην διαφάνεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων (διατλαντικά) από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ, μέσω εναέριων παρατηρήσεων.
Το ενδιαφέρον βέβαια αυτη την φορά είναι πως η πτήση της Ρώσικης ομάδας συνέπεσε με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουκρανία όπου και δήλωσε πως «Η θέση μας υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι σαφής.
Αλλά η Ελλάδα ήταν, είναι και παραμένει ένας πρεσβευτής αρχών και αξιών σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική.
Άρα, λοιπόν, οι αρχές μας είναι η προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας και η διαρκής προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων μέσα από τη διπλωματική οδό. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι μπορεί να είναι, ίσως, περισσότερο χρήσιμη η θέση και η στάση της Ελλάδας από ό,τι άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος, να πω ότι εμείς δεν είμαστε μια χώρα που απλά παρακολουθούμε από απόσταση τις εξελίξεις στην Ουκρανία, με την άνεση της γεωγραφικής απόστασης.
Διότι, όπως επεσήμανα πριν, έχουμε μια πολυάριθμη ελληνική κοινότητα που διαβιεί στις περιοχές, όπου παρατηρούνται συγκρούσεις.
Και βεβαίως, είμαστε και η μοναδική χώρα που διατηρεί Προξενείο στη Μαριούπολη.
Άρα, το ενδιαφέρον μας είναι έντονο και εξ αυτού του λόγου έχουμε μια ενεργητική πολιτική προώθησης της ασφάλειας, της συνεργασίας και των απαραίτητων ενεργειών για να έχουμε μια διέξοδο στην ουκρανική κρίση».

2 σχόλια:

  1. Εστειλαν τον Τσίπρα στην Ουκρανία σαν μεσολαβητή για να την βάλουν στην ΕΕ και όπως βλακωδώς νομίζουν θα βάλουν τον Πούτιν στο χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΑ ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή