30 Ιαν 2017

Οι Έλληνες παραδίδουν τα σπίτια τους



Η Ατζέντα 21 σε πλήρη εφαρμογή στη χώρα μας.

Την ώρα που οι ηλεκτρονικοί και άμεσοι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών, 50.000 ακίνητα Ελλήνων βγαίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα στο «σφυρί», με τους συμβολαιογράφους απλά να περιμένουν το «πράσινο φως» από τις τράπεζες και την πολιτεία.
Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των ακινήτων με τους πλειστηριασμούς, περιγράφει ο νομικός Δημήτρης Αναστασόπουλος:
«Είναι το ουσιαστικό τέλος αυτού που γνωρίζαμε ως…ελληνικό όνειρο. Του ταμπού δηλαδή τής με κάθε τίμημα σωτηρίας της α’ κατοικίας. Αποκαμωμένοι συμπολίτες μας επιλέγουν την παράδοση των σπιτιών τους στις τράπεζες με σκοπό τον απεγκλωβισμό από τα χρέη που τους πνίγουν. Η λογική που κυριαρχεί είναι «πάρτε το σπίτι και αφήστε με ήσυχο». Ενώ οι δανειολήπτες δηλαδή για χρόνια πίστευαν σε μια έξοδο από την κρίση, τώρα φαίνεται να μην έχουν το σθένος και την πυγμή να υπερασπίσουν τα σπίτια τους προσωπικά. Μόνο τις τελευταίες ημέρες είχα 20 τέτοιες περιπτώσεις, ενώ το κύμα αυτό βαίνει ογκούμενο».
Οι Έλληνες , όπως εδώ και καιρό σας πληροφορούμε, ήδη αποποιούνται κάθε περιουσιακού στοιχείου, ένδειξη πως δεν θέλουν μελλοντικά να σηκώσουν το βάρος της εξαντλητικής φορολογίας, καταλήγοντας να τα παραδώσουν όλα στο κράτος.
Ήδη για το 2017 περισσότερα από 200.000 ακίνητα -πολλά από τα οποία αφορούν πρώτες κατοικίες- πρόκειται να έρθουν στο έλεος των συμβολαιογράφων.
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου