13 Μαρ 2015

Απίστευτο! Τουρκοι και Γερμανοί ήθελαν «μεροκάματο» από τον στρατό. Ναι, αυτοί που μας απειλούν και μας υβρίζουν.



Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 3 Μαρτίου 2015 έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, γνωστή και ως ΓΔΑΕΕ, ο επαναληπτικός διαγωνισμός 12/14 για την προμήθεια αλεξιπτώτων στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως. Ασφαλώς η έκπληξη μας δεν προέρχεται από το γεγονός της προκήρυξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού.Εξάλλου είναι γνωστό, σε όσους έχουν σχέση με τα στρατιωτικά θέματα, ότι τα αποθέματα αλεξιπτώτων του στρατού μας είναι πολύ περιορισμένα, είτε λόγω παρέλευσης του ορίου ζωής είτε λόγω του πολύ περιορισμένου υπολοίπου επιχειρησιακού βίου των υφισταμένων, στο οπλοστάσιό μας.
Η μεγάλη μας έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι από τις συνολικά τέσσερεις εταιρείες που συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό, οι δύο είναι Γερμανικές!! Συγκεκριμένα συμμετείχαν δύο Γερμανικές, η SPEKON GΜΒΗ και η Brüggemann GΜΒΗ, μία Αμερικάνικη (Mills Manufacturing Corp.) και μία Ισπανική (CIMSA Ingeniería de Sistemas, S.A.).
Είναι πράγματι αξιοπερίεργο, πώς οι Γερμανοί από την μία θέλουν να παρουσιάζουν το Κράτος μας, σαν «μπαταχτσή», αναξιόπιστο και άξιο λοιδορίας και από την άλλη όμως να μην αφήνουν κανέναν δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο να μην συμμετέχουν και μάλιστα να μην απαιτούν να τον κερδίσουν κιόλας. Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι η όλη τους συμπεριφορά ακόμη και των εκπροσώπων τους, είναι ιδιαίτερα αυταρχική και απαξιωτική τόσο για τις επιτροπές της ΓΔΑΕΕ, όσο και για τους εκπροσώπους των υπολοίπων εταιρειών που συμμετέχουν, αφού προφανώς θεωρούν ότι αυτοί πρέπει να είναι και οι νικητές.
Τα γερμανικά παράλογα βέβαια, δεν σταματάνε εδώ. Ψάξαμε το θέμα λίγο περισσότερο και «φεῦ» (!!), ανακαλύψαμε ακόμη πιο περίεργα στοιχεία:
• Ο ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής της γερμανικής κατά τα άλλα, SPEKON GΜΒΗ, Κος Senol Yegin, είναι τούρκος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται κυρίως στη Γερμανία, αλλά και στην Πολωνία και την Τυνησία. Η δε εταιρεία SPEKON GΜΒΗ ανήκει στο Yegin Group, που αποτελεί έναν ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο, αμιγώς τουρκικών συμφερόντων. Είναι προφανές ότι εδώ περιπλέκονται τα πράγματα ακόμη περισσότερο, αφού προδήλως διαπιστώνεται ότι το αντικλείδι που χρησιμοποιούν οι τούρκοι για να εισέλθουν και στις Ελληνικές στρατιωτικές προμήθειες, είναι made in Germany…
• Η γερμανική Bruggeman GΜΒΗ κέρδισε πρόσφατα, τον αντίστοιχο διαγωνισμό στη Βουλγαρία, με περιέργως αρκετά χαμηλότερη προσφορά από τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Οι Βουλγαρικές αρχές όμως αρνούνται να παραλάβουν την πρώτη παρτίδα των αλεξιπτώτων, επειδή όπως ισχυρίζονται αυτά δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του διαγωνισμού. Η διαφωνία εντοπίζεται στο μέγεθος των αλεξίπτωτων καθώς υπάρχει διαφορά στη διάμετρο του θόλου και στο πραγματικό μήκος των σχοινιών, ενώ φαίνεται πως λείπουν και οι ενισχυτικές λωρίδες στα αλεξίπτωτα σφαιρικού θόλου. Η ιστορία εδώ μας θυμίζει λίγο τα υποβρύχια που γέρνουν…
Ασφαλώς και δεν υπαινισσόμαστε ότι θα πρέπει όλες οι γερμανικές εταιρείες να αποκλείονται από τους Ελληνικούς διαγωνισμούς ή να έχουν άδικη αντιμετώπιση μόνο και μόνο επειδή είναι γερμανικές. Δεν μπορούμε όμως και να μην επισημάνουμε, ότι είναι πράγματι τουλάχιστον παράδοξο το να σπεύδουν οι γερμανικές εταιρείες πρώτες και καλύτερες (ιδιαίτερα όταν μπλέκονται και με τουρκικά συμφέροντα) στους διαγωνισμούς των «τεμπέληδων» και των «μπαταχτσήδων». Εννοούμε κιόλας, ότι θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε κάθε φορά με ποιους ακριβώς έχουμε να κάνουμε, ιδιαίτερα όταν αφορά στον ευαίσθητο χώρο των Ε.Δ.
Εξάλλου, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Δήμος Σταρένιος στην ταινία «Η Χαραυγή Της Νίκης»: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας»… ακόμη και εάν θέλουν να μας «στραγγαλίζουν» στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα να μας «αρμέγουν» στην Αθήνα.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου