10 Μαρ 2017

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χάνει το δημοψήφισμα – Μόνη διέξοδος το Αιγαίο και η Κύπρος για να γλιτώσει το κεφάλι του



Εκρηκτικό το κλίμα στη Τουρκία

Όλα δείχνουν με βάση τις πληροφορίες που μας έρχονται από την Τουρκία ότι ο Ερντογάν χάνει το δημοψήφισμα. Μόνη διέξοδος πλέον είναι ένα πολεμικό σκηνικό σε Αιγαίο-Κύπρο που θα μπορούσε να αναβάλει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Πληροφορίες  φέρουν στην Τουρκία την ύπαρξη ενός περίεργου και συνάμα εκρηκτικού σκηνικού το οποίο έχει διαμορφωθεί με αφορμή το δημοψήφισμα της 16η Απριλίου και την τύχη του Ερντογάν.
Όλα όμως θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση ήττας του Τούρκου προέδρου κακά τα ψέματα, διότι πολύ απλά σε αυτήν την περίπτωση όλα  τα σχέδια και τα όνειρα του …θα πάνε περίπατο .
Μπορεί ο αρχηγός του κόμματος της αντιπολίτευσης  CHP, να λέει ότι δεν θα ζητήσει την παραίτηση του Ερντογάν, αν ο ίδιος χάσει στο δημοψήφισμα αλλά αυτό ακριβώς θα συμβεί διότι θα έχει χαθεί η δυνατότητα του Σουλτάνου να επιβληθεί συνταγματικά στην Τουρκία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Kamal Kılıçdaroğlu έκανε μια άκρως περίεργη δήλωση «ότι  εάν δεν εγκριθεί το  πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξει το πολίτευμα στην Τουρκία στο  δημόσιο δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου, το κόμμα του δεν θα ζητήσει ως είθισται από το πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  την άμεση παραίτησή του».
Μιλώντας στο  ραδιόφωνο ο Kılıçdaroğlu είπε πως αν οι μεταρρυθμίσεις που ζητά να ψηφιστούν από τον τουρκικό λαό ο Ερντογάν δεν εγκριθούν  θα συνεχίσει ο ίδιος κανονικά  ως  πρόεδρος, καθώς και όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι οποίοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, προσφέροντας έμμεσα πολιτική «ασυλία».
«Αν επικρατήσει η ψήφος  του «όχι» στο δημοψήφισμα, η Τουρκία θα ανασάνει με ανακούφιση. Κύριε Πρόεδρε, θα κρατήσετε την θέση σας , όπως και ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ θα κρατήσει την δική του, και όλοι οι υπουργοί θα είναι στο τιμόνι των υπουργείων τους, και θα συνεχίσουν  να εργάζονται … », είπε ο Kılıçdaroğlu.
Εκρηκτικό το κλίμα στη Τουρκία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χάνει το δημοψήφισμα – Μόνη διέξοδος το Αιγαίο και η Κύπρος για να γλιτώσει το κεφάλι του - Εικόνα0
Στην ουσία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φοβάται ακόμη και για την ζωή του , διότι πολύ εύκολα μπορεί να  καταλήξει και ο ίδιος στην φυλακή με κάποια σαθρή κατηγορία, ειδικά αυτήν την «ανήσυχη»  περίοδο στην οποία όλα είναι ρευστά και πιθανά.
Ο  Kılıçdaroğlu μιλώντας την γλώσσα της πολιτικής προσφέρει «πολιτική ασυλία» στον Τούρκο πρόεδρο για να του δείξει ότι δεν έχει κάτι εναντίον του, αλλά και μόνο η δήλωση για ενδεχόμενη ήττα, μεταφράζεται σε βάσιμες πληροφορίες όντως για πολύ μεγάλη περίπτωση αποτυχίας του Ερντογάν στο επικείμενο δημοψήφισμα.
Ο τουρκικός λαός στενάζει κάτω από την στυγνή δικτατορία που έχει επιβάλει το AKP και ο πρόεδρος του μετά την 15η Ιουλίου , βλέπει τους νέους του να σκοτώνονται σωρηδόν στο συριακό μέτωπο το οποίο δεν έχει κλείσει, στις μάχες με το PKK , και διαβλέπει ακόμα και πόλεμο με την Ελλάδα στο Αιγαίο.
Επίσης χιλιάδες Τούρκοι πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα ευρίσκονται στην φυλακή  και βασανίζονται ενώ κάθε ημέρα συλλαμβάνονται και νέοι «ένοχοι» της οργάνωσης FETO.
Κανείς σώφρων πολίτης δεν επιθυμεί πόλεμο στην Τουρκία για την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο και να παρουσιάζεται κάτι τέτοιο στον κατευθυνόμενο και πλήρως ελεγχόμενο τύπο της χώρας.
Γι αυτό ο Ερντογάν έχει ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό προσπαθώντας να πείσει του Τούρκους να πουν «ναι», μόνο που τα μηνύματα που έρχονται είναι  από αντιφατικά έως «απογοητευτικά».
Ενδέχεται ο Ερντογάν να θερίσει πολύ σύντομα τις θύελλες που έσπειρε μέσα στο εσωτερικό του με ένα αντικίνημα σαν το δικό του από τα εκατομμύρια των Τούρκων πολιτών και έξωθεν «βοήθεια».
Ο Ερντογάν εξελέγη πρόεδρος με λαϊκή ψήφο, τον Αύγουστο του 2014 , αλλά η διακοπή της θητείας του θα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι αιματηρή για την χώρα αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου