13 Φεβ 2017

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; ΝΑΤΟ και ΕΕ εκπαιδεύουν κομάντος από τη Λιβύη!


Ομάδα κομάντος από τη Λιβύη εκπαιδεύεται αυτό το διάστημα στην Κρήτη με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη να αποτρέψει κύμα μετανάστευσης από τη χώρα της προς την Ευρώπη, μέσω της Κρήτης.
Όπως τονίζει  η Libyan Express, το Reuters και το sputniknews.com η εκπαίδευση γίνεται στη νατοϊκή βάση της Σούδας, με την ευθύνη των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και πρόκειται για 20 στελέχη της ακτοφυλακής, που θα αναλάβουν επικεφαλής της επιχείρησης.
Ήδη στην ΕΕ υπάρχει η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη χιλιάδες Λίβυοι πολίτες, προσεγγίζοντας πρώτα την Κρήτη, πιο πρόσφορο σταθμό να φτάσουν προς τη Γηραιά Ήπειρο, και δευτερευόντως την Ιταλία.
Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα Λίβυων που περνά από τη Σούδα, καθώς άλλα 80 στελέχη της ακτοφυλακής είχαν εκπαιδευτεί στο νησί το προηγούμενο διάστημα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή, Βασίλη Κάππη όπως γράφει το candianews, ειδικού στα θέματα ασφαλείας και διεθνών σχέσεων, ο οποίος διδάσκει σε βρετανικό πανεπιστήμιο, η εκπαίδευση των Λίβυων γίνεται στη Σούδα όπου υπάρχουν εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η νέα προσέγγιση της ΕΕ να βοηθηθεί η Λιβύη ώστε να μην περάσουν από τη χώρα προς την Ευρώπη Λίβυοι μετανάστες, δείχνει ότι η προσπάθεια είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στον ίδιο τον τόπο που υπάρχει, πριν επεκταθεί.
crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου