26 Ιαν 2017

ΙΜΙΑ: Οι τρεις ήρωες «οδηγήθηκαν εσκεμμένα στην θυσία» – Συγκλονιστική Μαρτυρία


ΜΙΑ: Ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας που έζησε τις ώρες που η Ελλάδα ήταν έτοιμη για όλα, συγκλονίζει. Στο φως έρχονται άγνωστες ηρωικές στιγμές.


Η μαρτυρία του αποστράτου της Πολεμικής Αεροπορίας Γ. Κωτσίδη, διοικητή της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού στην Κρήτη τις ημέρες των Ιμίων είναι πράγματικά συγκλονιστική.

Μιλώντας πριν ένα χρόνο στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στην τελετή μνήμης και τιμής για τους Ήρωες των Ιμίων ο Γ. Κωτσίδης δείχνοντας τα τρία παλικάρια που πέταξαν με το ελικόπτερο του ΠΝ, του Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ, του Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου ΠΝ και του Αντιπλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού ΠΝ, λέει πως εαν ως πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου παίρνει τον λόγο να κάνει αναφορά στους τρείς άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού το κάνει  «με σεβασμό πρώτα στα παιδιά αυτά που σκοτωθήκανε, που οδηγηθήκανε εσκεμμένα στην θυσία».
Μια θυσία της οποίας το μέγεθος ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να υποστηρίξει κανείς πως έχει γίνει κατανοητό απο την πολιτεία σε όλο του το εύρος.
Και αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει όλους.
Ο ίδιος δείχνει όμως και μια άλλη φωτογραφία. Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε «φορτωθεί» στην Μοίρα, μπροστά του τρείς ιπτάμενοι. Η φωτογραφία των τριών παλικαριών λίγο πριν απογειωθούν είναι χαρακτηριστική και όπως λέει ο Γ. Κωτσίδης οι τρείς είναιαποφασισμένοι.
Όπως αποφασισμένοι ήταν όλοι όσοι κλήθηκαν να εναποθέσουν τις ζωές τους στα χέρια της πατρίδας.
Δείτε στο βίντεο του West Channel που ακολουθεί πως αντέδρασε ένας Αεροπόρος, αξιωματικός, όταν του πρότειναν να πάει να δεί τον γιό του, ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας λίγο πριν απογειωθεί για να υπερασπιστεί τα Ίμια.
Αρνήθηκε να πάει λέγοντας «αν πάω, θα αδικήσω τους άλλους«
O διοικητής της 345 Μοίρας Βομβαρδισμού μίλησε όμως και στο kozan.gr για εκείνες τις ώρες. Στην δήλωση του τονίζει πως εκεινες τις ώρες όλοι ένιωθαν οτι κάνουν το καθήκον τους «ανεξάρτητα απο τις προθέσεις, απο τις αδυναμίες και τις ανεπάρκειες άλλων».
Συγκινημένος μιλάει για τις στιγμές που τα κεφάλια σηκώθηκαν στον Θεό με μόνο αίτημα να εκτελεστεί η αποστολή με τον καλύτερο τρόπο και μόνο για αυτό.
Για την ιστορία να σημειώσουμε πως λίγο μετά την μαύρη επέτειο των Ιμίων της 31ης Ιανουαρίου 1996 ήρθε και η οριστική αναστολή λειτουργίας της 345 Μοίρας Δίωξης Βομβαρδισμού (ΜΔΒ) στις 30-8-2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου