23 Δεκ 2016

Ο Πούτιν αντέδρασε στα λόγια του Trump σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ


© RIA Novosti. Alexey Φιλίποφ Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν  κατά την δωδέκατη μεγάλη ετήσια συνέντευξη Τύπου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου Krasnaya Presnya. 23 Δεκεμβρίου 2016
ΜΟΣΧΑ, 23 Δεκεμβρίου – RIA Novosti.  Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν βρήκε τίποτα ασυνήθιστο στις δηλώσεις του νεοεκλεγέντος  προέδρου  των ΗΠΑ Donald Trump για την ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου της Ουάσιγκτον, αλλά παραδέχθηκε ότι έμεινε έκπληκτος από τις δηλώσεις της σημερινής διοίκησης της δύναμης του Στρατού των ΗΠΑ.
«Όσο για τον εκλεγμένο  πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ Trump, δεν υπάρχει καμιά  καινοτομία εδώ. Ο  ίδιος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας μίλησε για την ανάγκη να ενισχυθεί η πυρηνική συνιστώσα των ΗΠΑ,  και για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο.», – Ο Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή στο ετήσιο συνέδριο Τύπου , ανταποκρινόμενος  στο  αίτημα να σχολιάσει τα σχέδια του Trump.
Νωρίτερα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Trump έγραψε στο Twitter [1] ότι οι  ΗΠΑ  πρέπει να ενισχύσουν τα πυρηνικά όπλα τους και να επεκτείνουν σημαντικά τις δυνατότητες τους στον τομέα των πυρηνικών όπλων  «μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος θα έχει ανάγκη στην ζωή της πυρηνικές  βόμβες».
«Ειλικρινά, ήμουν έκπληκτος από τις δηλώσεις των  άλλων αξιωματούχων της σημερινής διοίκησης, οι  οποίοι  για κάποιο λόγο άρχισαν να υποστηρίζουν τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι  είναι οι  πιο ισχυρές  στον κόσμο. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό», — δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας».  Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συνταξιούχος Ναύαρχος John Kirby μίλησε χθες, υπό την έννοια ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν είχε  τόσο «έξυπνες  και ισχυρές » ένοπλες δυνάμεις, όπως  τώρα οι  Ηνωμένες Πολιτείες όταν ο Αξιωματικός κλήθηκε να σχολιάσει τα λόγια του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι τώρα ισχυρότερες  από κάθε δυνητικό εισβολέα.
Ο Πούτιν εξήγησε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες βελτίωσαν  τα πυρηνικά  τα συστήματά τους
Μιλώντας  κατά τη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις  Αμερικανικές  Ένοπλες Δυνάμεις, ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι «πραγματικά εκεί έχουν  και πυραύλους, καθώς και υποβρύχια και αεροπλανοφόρα  βέβαια, περισσότερα.»  «Και εμείς δεν υποστηρίζουμε το αντίθετο, λέμε ότι είμαστε απλά πιο ισχυροί  από  οποιοδήποτε εισβολέα, και έτσι είναι» – είπε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η χώρα τώρα έχει ενημερώσει τα όπλα της κατά περίπου 50%, και μέχρι το 2021 το ποσοστό αυτό θα πρέπει να φθάσει στο  70%.
Ερωτήσεις κρίσεως , βασικές δηλώσεις, φωτογραφίες και βίντεο – σε μια  online έκθεση συνέντευξη Τύπου Βλαντιμίρ Πούτιν >> [2]
References  Twitter
   ( https://twitter.com/realdonaldtrump )  онлайн-репортаже с пресс-конференции Владимира Путина >>
   ( https://ria.ru/politics/20161223/1484394957.html )
https://ria.ru/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου