25 Νοε 2016

“Καταιγίδα” στο Αιγαίο! Οι απειλές Ερντογάν για τους μετανάστες θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα

“Καταιγίδα” στο Αιγαίο! Οι απειλές Ερντογάν για τους μετανάστες θανάσιμος κίνδυνος για την Ελλάδα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάνει το αναμενόμενο:εξευτελίζει τους Ευρωπαίους που πριν λίγους μήνες έσπευσαν να τον “κανακέψουν” για να κρατήσει στο τουρκικό έδαφος πρόσφυγες και μετανάστες. Κάθε λογικός άνθρωπος που
γνωρίζει ελάχιστα για την Τουρκία είχε καταλάβει από τότε,ότι οι Ευρωπαίοι,απλά μεταθέτουν χρονικά την “έκρηξη”.Λίγους μήνες παράτασης. Ο χρόνος φαίνεται ότι τελείωσε…Ο Ερντογάν έχει αποφασίσει να το τραβήξει μέχρι τέλους και δείχνει έτοιμος να διαγράψει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του πριν το κάνουν -αν το κάνουν- οι Ευρωπαίοι…
Σ ΄ αυτή τη μετωπική σύγκρουση που έρχεται η Ελλάδα κάθεται στο μπροστινό κάθισμα χωρίς ζωνή ασφαλείας! Αν ο Ερντογάν κάνει όσα λέει και οι Ευρωπαίοι “σύμμαχοι και φίλοι” εξακολουθούν να επιδεικνύουν την ίδια ανικανότητα,ανευθυνότητα και αδιαφορία τότε μας περιμένουν πολύ άσχημες καταστάσεις. Αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα και αρχίζει να στέλνει μετανάστες στην Ευρώπη ,τα ελληνικά νησιά θα “βουλιάξουν”. Η Ελλάδα έχει κάνει ότι μπορούσε να γίνει για να διαχειριστεί το θέμα.Με βάση τα δεδομένα και την οικονομική της κατάσταση τα ‘χει βγάλει πέρα. Δεν έχει ουσιαστική βοήθεια από πουθενά! Όλοι οι “σοβαροί” Ευρωπαίοι που κάποιοι εδώ στην Ελλλάδα τους παρουσιάζουν κάποιες φορές περίπου ως…θύματα ,κάνουν πολλές δηλώσεις,κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο,κάνουν παρατηρήσεις αλλά από έργα τίποτα.
Πριν λοιπόν ξεκινήσει η θύελλα η Αθήνα θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται ως φοβισμένο κουτάβι και να κάνει κατανοητό στους “πλούσιους” βόρειους ότι είτε θα βοηθήσουν εμπράκτως και γρήγορα ,είτε θα υποστούν τις συνέπειες. Η Ελλάδα επί έξι χρόνια τιμωρείται για το “αμαρτωλό παρελθόν” της. Αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει κάθε έγκλημα πρέπει να ΄χει και την ανάλογη τιμωρία.Τα όρια έχουν προ πολλού ξεπεραστεί. Το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι θέμα της Ελλάδας.Είναι θέμα όλης της Ευρώπης.
Προφανώς για να το πάρουν το μήνυμα οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υπάρξει δυνατή φωνή από την Αθήνα.Και για να ΄ναι δυνατή πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και ομοψυχία. Ας επαναλάβουμε κουραστικά για ακόμη μια φορά,σ΄ ένα ακόμη σοβαρό για τη χώρα θέμα ότι κομματικές παραστάσεις δεν μας παίρνει να παρακολουθήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου