16 Νοε 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Νέα πρόκληση των Τούρκων με την ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα-2016»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Νέα πρόκληση των Τούρκων με την ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα-2016»
Ετοιμάζουν να προκαλέσουν και πάλι  οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες στο Αιγαίο πέλαγος με την ευκαιρία νατοϊκής ασκήσεως με την ονομασία ««Γαλάζια Φάλαινα-2016» με την συμμετοχή μονάδων επιφανείας από την  Τουρκία , τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, και το Πακιστάν ,  και με την την εναέρια συνδρομή και τουρκικών F-16 , η οποία  θα πραγματοποιηθεί από 19 – 28 Νοεμβρίου  2016  στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Χθες  η ανώτατη ηγεσία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου πέταξε εσπευσμένα στο Αιγαίο  για να επιθεωρήσει τον τουρκικό στόλο που θα συμμετάσχει στην άσκηση και φυσικά για να δώσει οδηγίες στους αξιωματικούς  .
Σκοπός της άσκησης είναι η διακλαδική συνεργασία , η υποστήριξη και η κοινή διοίκηση σε αποστολές συντονισμένου  ανθυποβρυχιακού πολέμου , προσβολής μονάδων επιφανείας  και γενικώς ποικιλίας ναυτικών  επιχειρήσεων τόσο στην θάλασσα όσο και στον αέρα .
Η Τουρκία θα συμμετέχει με τέσσερις φρεγάτες, πέντε υποβρύχια, μία κορβέτα, ένα σκάφος υποστήριξης , δύο ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη , τέσσερα ελικόπτερα,  και μοίρα πολεμικών αεροσκαφών F-16.
Από το -ΝΑΤΟ θα συμμετέχουν μονάδες επιφανείς της «μόνιμης ναυτικής δύναμης Grup-2» ως εξής:
Καναδάς : μία Φρεγάτα
Ισπανία : πλοίο υποστήριξης
Βουλγαρία :  μια φρεγάτα,
Πακιστάν : μια  Φρεγάτα ( έξτρα συμμετοχή)
Ρουμανία : Μία Κορβέτα,
ΗΠΑ :ένα  αντιτορπιλικό  και ένα σκάφος ΑΦΝΣ , ενώ επίσης θα συμμετάσχει και προσωπικό ταχείας επεμβάσεως.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Νέα πρόκληση των Τούρκων με την ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα-2016» - Εικόνα0
Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο , τουρκική εφημερίδα δημοσιοποίησε προχθές , όλως τυχαίως,  τουρκικό αίτημα για επιστροφή στην Άγκυρα από την Ελλάδα του  νησιώτικου συμπλέγματος  της Πάτμου, και ειδικά της νήσου Μάραθου .
Ενώ συνεχώς τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποιούν προκλητικότητας υπερ-πτπησεις πάνω από ελληνικά νησιά και νησίδες.
Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι απαιτούν λέει το νησί να επιστρέψει στην  στην νομαρχία του Αϊδίνου . διότι αυτό «καταλήφθηκε» παρανόμως από την Ελλάδα και στο οποίο η χώρα μας  τοποθέτησε και στρατιωτικό άγημα.
Υπενθυμίζουμε ότι σε ευθεία γραμμή στα απέναντι τουρκικά παράλια με την Πάτμο εδρεύει κέντρο εκπαιδεύσεως των τουρκικών ειδικών δυνάμεων,  κάτι που γνωρίζει η ελληνική στρατιωτική ηγεσία πολύ καλά .
Έτσι υπάρχει η δυνατότητα να υλοποιήσουν οποιαδήποτε τύπου αεραποβατική επιχείρηση « μια νύκτα χωρίς φεγγάρι» με ελικόπτερα , σε μια επανάληψη του περιβόητου σχεδίου «Suga» που είχε καταστρώσει το τουρκικό Nαυτικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βαριοπούλα», το 2003.
Στο σχέδιο αυτό αναφέρονταν ρητώς ότι ειδική μονάδα  ομάδα αμφίβιων καταδρομών  θα προηγούνταν του κύριου επιθετικού κύματος που  θα κατέστρεφε  τις υποδομές  «νησιού», ενώ θα κτυπούσε  τα βασικά κέντρα διοίκησης.
Στην αερομεταφερόμενη επιχείρηση οι Τούρκοι  θα χρησιμοποιούσαν πλήθος ελικοπτέρων Super Puma και  UH-60. Ενώ αναφέρονταν ότι τον  πληθυσμό θα τον συγκέντρωναν μετά την κατάληψη του νησιού σε στρατόπεδο και θα τον έστελναν στην ηπειρωτική Ελλάδα .
ΕΚΤΑΚΤΟ: Βγαίνει ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο – Νέα πρόκληση των Τούρκων με την ναυτική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα-2016» - Εικόνα1
«Πριν την έναρξη των αποβάσεων θα δημιουργούσαν τεχνηέντως ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με υποτιθέμενα επεισόδια σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων», ανέφερε το σχέδιο αυτό το οποίο με κάποιες παραλλαγές υπάρχει και σήμερα στα συρτάρια του τουρκικού γενικού επιτελείου  ναυτικού .
Έχουν όμως γνώσιν οι φύλακες και η χώρα μας παρακολουθεί με όλα τα διαθέσιμα συστήματα ραντάρ τις όποιες κινήσεις της Τουρκίας ακόμη και μέσω δορυφόρου.
Το ζήτημα είναι ότι οι τελευταίες κινήσεις και δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν,  σχεδόν προεξοφλούν την δημιουργία πολύ σύντομα ενός προκλητικού ναυτικού επεισοδίου στην ίδια αυτή ακριβώς περιοχή,  με σκοπό το «γκριζάρισμα» των νήσων αλλά  τύπου Ίμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου