30 Οκτ 2016

ΣΥΜΒΟΛΑ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

2016-06-18_21-38-04
Τα σύμβολα είναι δεδομένο και σίγουρο ότι συμβολίζουν κάτι, και καλό θα είναι να μας διευκρινίσουν τι υπονοούν .Αυτό ,δε,να το κάνουν οι Πατέρες που ‘’φιλοξενήθηκαν’’ κάτω από αυτά, στη Σύνοδο της Κρήτης!
Ποιός ή ποιοί είναι οι εμπνευστές των συμβόλων;

Τι θέλουν να μας δείξουν (τι υπονοούν), ενημερώνοντάς μας και γνωστοποιώντας μας τα επί μέρους σύμβολα που εμπεριέχονται στο όλο σύμβολο του θρόνου;
Γιατί ο θρόνος είναι κενός; Όλως τυχαίως βρίσκεται στη μέση και πάνω από τον Πατριάρχη; Ποιόν περιμένει,άραγε,να ενθρονιστεί;
ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ
Εκτός από τις ερμηνείες που έχουν ήδη δοθεί και με τις οποίες συμφωνώ απόλυτα, θα ήθελα και η αναξιότητά μου, να εκφράσει αυτά που αισθάνεται.
α) Το ένα περιστέρι (το άγιο πνεύμα) κοιτάζει κάτω (δεξιά του) και προς το βιβλίο (Ευαγγέλιο), έχοντας τα φτερά του μαζεμένα!
Το άλλο περιστέρι έχει καθίσει στο λαιμό του πρώτου και κοιτάζει πίσω (αριστερά του).Τα φτερά του δευτέρου ,δεν είναι φτερά αλλά κέρατα!
β) Το βιβλίο (Ευαγγέλιο) στον θρόνο είναι σε τέτοια θέση που θα πατηθεί ή θα βρεθεί πίσω από την πλάτη εκείνου που θα καθίσει σ΄αυτόν και τα φτερά (κέρατα) θα είναι στην σωστή θέση… στο κεφάλι του ενθρονισμένου!!
Και λέω ότι υπάρχουν 2 περιστέρια με πονηρή τεχνική σχεδιασμένα, να κοιτούν διαφορετικά σημεία και το Ευαγγέλιο να είναι λοξά τοποθετημένο και τούτο εσκεμμένα, διότι αν ήθελαν να αναδείξουν το Ευαγγέλιο και το περιστέρι (ως Άγιο Πνεύμα), θα τα σχεδίαζαν ίσια ,να κοιτούν εμπρός με το περιστέρι να έχει ανοικτά τα φτερά του, χωρίς να καλύπτει το Σταυρό!
Ήθελαν όμως με πλάγια σχεδίαση να αναδείξουν τα δικά τους υπονοούμενα.
Το Ευαγγέλιο (τον Λόγο) ο Ιησούς μας το κρατάει εμπροσθέν Του. Εδώ θέλουν αυτός που θα καθίσει στον θρόνο να έχει πίσω του το Ευαγγέλιο και να φαίνονται τα εξέχοντα επί της κεφαλής του!
γ) Τα μπράτσα του θρόνου έχουν μορφή ιδιόρρυθμων ιχθύων, που είναι σύμβολα μασονικά, όπως είναι σχεδιασμένα και όχι ο ιχθύς της εκκλησίας μας.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ & ΣΧΟΛΙΑ
Ήξεραν οι αρχιερείς μας όταν συσκέπτονταν τι είχαν πάνω από το κεφάλι τους;
Σεβαστοί αρχιερείς, εάν δεν ξέρατε την ύπαρξη των συμβόλων και τα νοήματα αυτών στην υποτιθέμενη « αγία και μεγάλη σύνοδο»,σας υπενθυμίζουμε με αγάπη ότι οι ιερείς πρέπει να είναι εξυπνότεροι και πονηρότεροι των δαιμόνων ώστε να μην εμπαίζονται. Έστω και εκπρόθεσμα μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για το τι υπονοούν τα σύμβολα και τα επί μέρους στοιχεία τους και ποιοί είναι οι επινοητές αυτών. Θα σας βοηθήσει να πάρετε τις αποφάσεις σας!
Εάν τώρα γνωρίζατε ή γνωρίζετε τα υπονοούμενα των συμβόλων και συμφωνείτε και συντάσσεσθε ,τότε δεν έχω τίποτα να πω..μου περνούν όμως από το μυαλό τα λόγια του Κυρίου μας:
«…δια της ακριβούς τήρησης της διδαχής..»
«…Και αυτούς που δεν δέχτηκαν την βασιλεία μου επ’ αυτών…»
Και πάλι : «Αλλοίμονον εις σας τους νομοδιδασκάλους.Διότι με την διεστραμμένην διδασκαλία σας εσκοτίσατε τας διανοίας των ανθρώπων και τους αφηρέσατε το μέσον,με το οποίον σαν με άλλο κλειδί θα οδηγούντο εις την γνώσιν του πραγματικού δρόμου της σωτηρίας. Έτσι δε και σεις δεν εμβήκατε εις τον δρόμον αυτόν,που θα σας έφερεν εις τον Χριστόν και εις την Βασιλείαν του,αλλά και εκείνους,που ήθελαν και προσεπάθουν να έμβουν,τους ημποδίσατε».(ΛΟΥΚ.ια 52)
Τρέμω στην ιδέα του ότι και η δική μου ταλαίπωρη ψυχή ,θα βρεθεί σίγουρα κάποτε έμπροσθεν του φρικτού δικαστηρίου.
Να γιατί έλεγαν στους πιστούς να μην μιλούν και κρατούσαν σιγή ιχθύος ώστε τίποτα να μην γίνει γνωστό εκ των προτέρων προκειμένου να περάσουν αυτά που ήθελαν! Διότι όλα αυτά αν ήταν γνωστά και είχαν προετοιμάσει λαό και κλήρο ,η σύνοδος δεν θα γινόταν.
Θα σχεδίαζαν ποτέ οι Άγιοι πατέρες μας τέτοιο βαρύγδουπο σύμβολο, πολύπλοκο με περίεργα σχήματα, έναν θρόνο, κενό που κάποιον περιμένει; Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ μας, διδάσκει την ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ και όχι πρωτοκαθεδρίες, θρόνους και πεντάστερα ξενοδοχεία! Είναι όλα γραμμένα, δυστυχώς όμως, έχουν ξεχαστεί ή ενοχλεί η θύμησή τους, γιατί γίνονται εμπόδιο στα σχέδια τους !
Το ενορχηστρωμένο έγκλημα στους κόλπους της Ορθοδοξίας και η προδοσία του Χριστού, σχεδιάζονταν χρόνια από τους αντι-χρίστους!! Είναι πασιφανές και όλοι τα αντιλαμβάνονται (τα σύμβολα) ,τα οποία στη συνέχεια συνοδεύτηκαν με τις αποφάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την Μία,Μοναδική,Αγία,Καθολική και Αποστολική Εκκλησία μας,τα οποία αμφότερα (σύμβολα και αποφάσεις) ταιριάζουν στην αισχρότητα!
Πλανούνται σφόδρα όσοι πιστεύουν ότι η εκκλησία του Χριστού μας είναι δική τους, αγνοώντας ότι την αποτελούν κλήρος και λαός!! Ο Θεός να τους φωτίσει έστω και τώρα!!
Δοξάζω τον Θεό που υπήρχαν ,υπάρχουν και θα υπάρχουν ΑΞΙΟΙ ΔΟΥΛΟΙ Του, οι οποίοι οδηγούν το ποίμνιο στη Σωτηρία.
Και τα λογικά πρόβατα «αλλοτρίω δε ου μή ακολουθήσωσιν,αλλά φεύξονται απ’αυτού,ότι ούκ οίδασι των αλλοτρίων την φωνήν.»(ΙΩΑΝΝ.ι5)
Προσδοκούμε τη μετάνοια των αποστατούντων!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ! ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ , ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ !
Εύχομαι ο Θεός να μας φωτίζει όλους!
Με εν Χριστώ αγάπη
Γεώργιος Φλώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου