4 Οκτ 2016

Στο Στόχαστρο το Καστελόριζο και η ΑΟΖ…Πρόκληση από το Τούρκικο ΥΠΕΞ!


Στο Στόχαστρο το Καστελόριζο  και η ΑΟΖ…Πρόκληση από το Τούρκικο ΥΠΕΞ!

Στόχο οι Τούρκοι έβαλαν το Καστελόριζο και την ΑΟΖ  και όποιος δεν το έχει καταλάβει ακόμη και δεν ακολουθεί… θα βρεθούμε μπροστά σε Τετελεσμένα !
Με μία προκλητικότατη αν και αναμενόμενη η ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ζήτημα κυριότητας με νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θέμα με τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αναληθείς οι καταγγελίες περί μεταβίβασης της κυριαρχίας νησιών ή νησίδων στο Αιγαίο σε άλλη χώρα μετά το έτος 2003.
Αναλυτικά αναφέρεται: «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σειρά από αλληλένδετα προβλήματα σε σχέση με το Αιγαίο.
Μεταξύ των προβλημάτων αυτών περιλαμβάνεται και η κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και σε σύνδεση με αυτό, το ότι δεν υπάρχουν μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θαλάσσια σύνορα που να έχουν καθοριστεί με διεθνή συμφωνία που έχει ισχύ.
Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα του Αιγαίου εξετάζονται στο πλαίσιο των υφιστάμενων μηχανισμών διαλόγου με την Ελλάδα». Η ανακοίνωση καταλήγει με τη φράση «τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπήρξε αλλαγή ως προς το καθεστώς των νησίδων, των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο».
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου