22 Οκτ 2016

Bίντεο: Το ισχυρότερα οπλισμένο πλοίο του κόσμου το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» πλέει προς το Αιγαίο

kirov-class_battlecruiser

Δείτε το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» της ρωσικής αρμάδας να διαπλέει το στενό της Μάγχης


To ισχυρότερο πολεμικό πλοίο όλων των ρωσικών Στόλων και ένα από τα πλέον βαριά εξοπλισμένα πλοία που ναυπηγήθηκαν ποτέ, το «Μέγας Πέτρος» κλάσης Kirov έρχεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο για ασκήσεις, οι οποίες θα απλωθούν μέχρι το Καστελόριζο, την Κύπρο και την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας.
Η κλάση θωρηκτών Kirov είναι η μεγαλύτερη κλάση σκαφών που υπηρετούν στο ρωσικό Ναυτικό σήμερα. Το μήκος του σκάφους ανέρχεται στα 252 μέτρα, πλάτος 28,5 μέτρα και βύθισμα 9,1 μέτρα ενώ το πλήρες εκτόπισμα είναι 28.000 τόνοι. Η πρόωση του σκάφους είναι συνδυασμός αντιδραστήρων και ατμοστρόβιλων CONAS (Combined nuclear and steam) και απαρτίζεται από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες ΚΝ-3 και δύο ατμοστροβίλους GT3A-688.
Το σύστημα αυτό πρόωσης δίνει στο σκάφος μέγιστη ταχύτητα 32 κόμβων και εμβέλεια αποστολής 2000 χλμ. στους 30 κόμβους με συνδυασμό CONAS ή απεριόριστη με τους δύο ΚΝ-3 και ταχύτητα 20 κόμβων. Το σκάφος διαθέτει δύο κύρια ραντάρ έρευνας 3D τα Voskhod MR-800 και Fregat MR-710, 2 ραντάρ ναυτιλίας Palm, και δύο σόναρ (ένα στο σκάφος και ένα συρόμενο)
Ο οπλισμός του κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:
Διαθέτει 20 πυραύλους κατά στόχων επιφανείας P-700 Granit (SS-N-19 Shipwreck), 14 βλήματα SS-N-14 για ανθυποβρυχιακές αποστολές, 96 (στο σκάφος Pyotr Velikhy 48) αντιαεροπορικά βλήματα S-300F (SA-N-6 Grumble), 128 βλήματα 9K95 Tor (SA-N-9 Gauntlet) για άμυνα σημείου, και 44 πυραυ΄λους OSA-MA (SA-N-4 Gecko για μικρότερες αποστάσεις. Υπάρχει ακόμη ένα διπλό πυροβόλο AK-130 τρων 130 χλστ. και μέχρι και 6 ΑΚ-630 εξάκανα των 30 χλστ. και τέλος 6 αντιπυραυλικλα συστήματα 6 × CADS-N-1 Kashtan.
Το πλήρωμά του ανέρχεται στα 710 άτομα.
Ενωρίτερα είχε διαπλεύσει το στενό της Μάγχης, το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», υπό την «ομπρέλα» των Su-33, ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Carney (DDG-64) κλάσης Arleigh Burke, ένα αντιτορπιλικό Type-45 και μια φρεγάτα Type-23.
Επεισόδια δεν υπήρξαν, απλά διακριτική παρακολούθηση. Το BBC μάλιστα, πλησίασε πολύ κοντά στο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» και έκανε λήψεις από το πέρασμα του πλοίου, χωρίς να ενοχληθεί από το ρωσικό πλοίο, που φαινόταν από πολλά μίλια μακριά, λόγω του μάλλον υπερβολικού καπνού που βγάζει η καμινάδα του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου