29 Οκτ 2016

Δεν Σταματούν να Προκαλούν! Τουρκικές Παραβιάσεις και την 28η Οκτωβρίου… Άντε κύριε Πρωθυπουργέ κάνε πράξη το μήνυμα που έστειλες από τον Άη Στράτη

Δεν Σταματούν να Προκαλούν! Τουρκικές Παραβιάσεις και την 28η Οκτωβρίου… Άντε κύριε Πρωθυπουργέ κάνε πράξη το μήνυμα που έστειλες από τον Άη Στράτη

Μας έχουν τσακίσει στις προκλήσεις και τις παραβιάσεις… Κι όμως ο Τσίπρας λέει: «δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης»
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει σπιθαμή ελληνικής γης», ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας από τον Άη Στράτη στέλντοντας μήνυμα στους Τούρκους, οι οποίοι καθημερινά πλέον προχωρούν σε συνεχείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Ωστόσο, οι «γείτονες» δεν φαίνεται να έλαβαν υπόψη του μήνυμα του πρωθυπουργού και προχώρησαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου σε νέες παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Προκλητικά πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών, με ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235, το οποίο αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Κι αυτό, στον απόηχο των χτεσινών γεγονότων όπου τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη και ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 46 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.
Το μήνυμα του «ωευτοθόδωρου»στην Τουρκία
«Θα ήθελα σήμερα από αυτήν εδώ τη μικρή γωνιά της Ελλάδας, αλλά την τόσο σημαντική να στείλω ένα μήνυμα, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και μήνυμα υπερηφάνιας για την πατρίδα μας. Για τους αγώνες του λαού μας αλλά και για το γεγονός ότι αυτή την ελεύθερη και περήφανη πατρίδα μας την παρέδωσαν όσοι πολέμησαν τους φασίστες και του ναζί και εμείς έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού. Και θέλω επίσης να στείλω ένα ακόμη μήνυμα, γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα και ακούω δηλώσεις αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου, διεθνών συνθηκών, των συνόρων μας. Απ΄αυτή λοιπόν τη γωνιά της Ελλάδας να στείλω των μήνυμα ότι εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορεί να έχουμε σημαντικές διαφορές μεταξύ μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μην διαπραγματευτούμε ούτε σπιθαμή ελληνικής γης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να μη διαπραγματευτούμε, κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Από τον Έβρο ως το Κστελλόριζο και από τη Γαύδο ως τους Οθωνούς. Θα πρότεινα λοιπόν κυρίως στους γείτονές μας αν θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία να την ξαναγράψουμε μαζί θετικά. Να σπεύσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα, που είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής»
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου