31 Μαρ 2015

«Άνοιγμα» προς Ρωσία μέσω συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με Η.Π.Α.;


aigaio

Δηλώσεις τακτικής απέναντι σε πιέσεις των Βρυξελλών ή δέσμευσης στους Αμερικανούς;

Αναρωτιόμαστε πως γίνεται η κυβέρνηση να υπόσχεται ουσιαστική προσέγγιση με την Ρωσία και ταυτόχρονα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, να προτείνει στους Αμερικανούς την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου, πρόταση που σίγουρα δεν θα ακουστεί ευχάριστα εντός Κρεμλίνου.
Η συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αναφέρει ο κ. Καμμένος, θα μας οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει δήθεν από πολλά προβλήματα σε σχέση με τους δανειστές. Από που θα προκύψει άραγε η χρηματοδότηση; Από το υπερχρεωμένο κράτος των Η.Π.Α. ή από τις πολυεθνικές και τους οίκους που ελέγχουν τόσο τις Η.Π.Α. όσο και τους οργανισμούς δανεισμού στην Ευρώπη;
Να θυμίσουμε από παλαιότερο πρωτοσέλιδο ότι σχέδιο των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον είναι: …«συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και διαμελισμό(ς) της ευρύτερης περιοχή σε μικρά κρατίδια (π.χ. κράτος Θράκης με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη). Παρόμοια δρουν και στην Κύπρο μέσω της δημιουργίας δύο κοινοτήτων πλήρως ελεγχόμενων. (…)
Όταν μιλάμε τώρα για παγκοσμιοποιητές δεν εννοούμε τις Η.Π.Α. αυτές καθαυτές, αλλά τις πολυεθνικές του παγκοσμιοποιητικού λόμπι που χρηματοδοτούν (αυτές και όχι το υπερχρεωμένο κράτος της «υπερδύναμης») τον αμερικανικό μισθοφορικό στρατό και καρπώνονται τα οφέλη μετά από κάθε επιτυχή εφαρμογή των σχεδίων τους, με ή χωρίς πόλεμο. Εκείνες σχεδιάζουν την εξωτερική πολιτική Η.Π.Α. και συμμάχων σε κάθε περιοχή ανάμειξής τους και συνεννοούνται με τους περιφερειακούς ηγέτες. Όποιοι σηκώνουν τον αμανέ, «χτυπιούνται» με διάφορα μέσα.
(…)
Το μοναδικό αγκάθι των μισθοφόρων και υπαλλήλων της παγκοσμιοποίησης, είναι η Ρωσία του Πούτιν, η οποία προτιμά σαφώς το Αιγαίο να παραμείνει ελληνική θάλασσα και αποκλείει γεωπολιτικά την οποιαδήποτε εφαρμογή παγκοσμιοποιητικών σχεδίων εκεί.
Ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση λοιπόν με δική μας συναίνεση, μην λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη το σχέδιο των Η.Π.Α. που συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία ως περιοχή, στην ουσία αποκλείειπολυδιάστατη συμμετοχή χωρών όπως η Ρωσία, με την οποία τα συμφέροντα μας συγκλίνουν, στην εξόρυξη και αξιοποίηση των όποιων κοιτασμάτων.
Εθνική συμφωνία σε σχέση με την συνεκμετάλλευση απαιτεί εθνική συνεννόηση και προσεκτική μελέτη των συγκυριών. Άραγε είχε εξουσιοδότηση ο υπουργός Άμυνας από τον πρωθυπουργό για την συγκριμένη πρόταση ή αποτελεί απλά ρητορική τακτική; Εξάλλου ας σημειωθεί ότι ούτε ο ίδιος πρωθυπουργός μπορεί να αποφασίσει από μόνος του κάτι ανάλογο.
Θυμηθείτε:
Με αφορμή την επίσπευση της επίσκεψης Τσίπρα στην Μόσχα
Αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση από το Μαξίμου…
ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου