1 Μαρ 2014

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ! ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΘΡΙΛΕΡ στην Κριμαία. Ρώσοι πολιορκούν την ακτοφυλακή-Στρατιωτικός νόμος στην Κριμαία:Έστησαν πολυβόλα έξω από το Κοινοβούλιο-ΗΠΑ-Ομπάμα-Ρωσία: Αστείος πρόεδρος, βλακώδεις δηλώσεις




Ο ΠΟΥΤΙΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ! ΖΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο Πούτιν ζητά να επέμβει σε όλη την Ουκρανία μέχρι να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση

Διαβάστε προσεκτικά το αγγλικό κείμενο που έστειλε στην Άνω Βουλή ο Ρώσος Πρόεδρος και το
δημοσιοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του Κρεμλίνου.
Ο Πούτιν ζητά να χρησιμοποιήσει το στρατό της Ρωσίας σε όλη την Ουκρανία με στόχο να
αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα της Ουκρανίας.

«Λόγω της έκτακτης κατάστασης στην Ουκρανία, όπου απειλούνται οι ζωές των πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας….. έχω υποβάλει στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας έκκληση για τη χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας προς την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα αυτή. «
«Due to the extraordinary situation on Ukraine, threatened the lives of citizens of the Russian Federation, our compatriots, the personnel of the military contingent of the Armed Forces of the Russian Federation located in accordance with the international agreement on the territory of Ukraine (Autonomous Republic of Crimea), on the basis of paragraph» d » Part 1 of Article 102 of the Constitution of the Russian Federation am submitting to the Federation Council of the Federal Assembly of the Russian Federation appeal for use of the Armed Forces of the Russian Federation on the territory of Ukraine to the normalization of the political situation in this country. «
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 16.55: Ομόφωνα πριν από λίγο η Άνω Βουλή – Δούμα έδωσε την άδεια στον Ρώσο Πρόεδρο να επέμβει στην Ουκρανία.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 17.11: Μετά την ψήφο της Δούμας που του δίνει το δικαίωμα να στείλει τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακαλεί στην Μόσχα τον Ρώσο πρέσβη που υπηρετεί στην Ουάσιγκτον. Η επόμενη κίνηση είναι να κάνει διάγγελμα στον λαό της Ρωσίας και να αρχίσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 17.34: Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Κριμαία ανακοίνωσε σήμερα ότι η ηγεσία του ΟΗΕ του ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή άμεσα.
ΠΗΓΗ

ΘΡΙΛΕΡ στην Κριμαία. Ρώσοι πολιορκούν την ακτοφυλακή

Σε θρίλερ εξελίσσεται η κατάσταση στην Κριμαία, η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για πολιορκία της ακτοφυλακής.

Η έδρα της ουκρανικής ακτοφυλακής στην πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, πολιορκείται από περίπου 300 άνδρες οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ουκρανίας.
fae
"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόπειρα κατάληψης της έδρας της ακτοφυλακής στη Σεβαστούπολη. Όλα τα σκάφη είναι σε επιφυλακή", προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτιθέμενοι δήλωσαν ότι έλαβαν εντολή από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου "να καταλάβουν αυτή τη μονάδα".
Κατάσταση επιφυλακής

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν σήμερα τα σκάφη της ουκρανικής συνοριοφυλακής στην Κριμαία και κινούνται για να αποτρέψουν την κατάληψη στρατιωτικών βάσεων και πλοίων, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ.
Το πρακτορείο επικαλείται δηλώσεις του Σεργκέι Αστάχοφ, ενός αξιωματούχου της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων, ο οποίος φέρεται να είπε ότι λαμβάνονται "όλα τα νόμιμα μέτρα".
gsg
Και δεύτερο αεροδρόμιο υπό τον έλεγχο Ρωσικών δυνάμεων

Υπο τον έλεγχό τους έχουν θέσει οι ρωσικές δυνάμεις ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Κριμαίας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο ουκρανικές στρατιωτικές πηγές. Το αεροδρόμιο αυτό, στην πόλη Κιρόφσκογε, χρησιμοποιείται κυρίως από στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη.
Ένοπλοι άνδρες έχουν επίσης καταλάβει το στρατιωτικό αεροδρόμιο τουΜπελμπέκ κοντά στη Σεβαστούπολη ενώ ελέγχουν επίσης το διεθνές αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς αεροδρομίου της Συμφερόπολης, ο εναέριος χώρος της Κριμαίας έχει κλείσει και προς το παρόν δεν εκτελείται καμία πτήση.
newego LARGE t 1101 54316482 type12713
Η Μόσχα ενδέχεται να στείλει στρατιώτες στην Ρωσία
Η πρόεδρος της ρωσικής Γερουσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να στείλει στρατιώτες στην Κριμαία, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Η Ρωσία θα μπορούσε να στείλει στρατιώτες στην Κριμαία για να εγγυηθούν την ασφάλεια του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και των Ρώσων πολιτών στη χερσόνησο αυτή, είπε η Βαλεντίνα Ματβιένκο.
"Για να ανταποκριθούμε στο αίτημα της κυβέρνησης της Κριμαίας, είναι πιθανό, υπό τις συνθήκες αυτές, να στείλουμε μια μικρή δύναμη (στρατιωτών) για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του Στόλου και των Ρώσων πολιτών που ζουν στην Κριμαία", είπε η Ματβιένκο, τονίζοντας ότι αρμόδιος για να λάβει την τελική απόφαση είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
ukraine1 505 355

Επισπεύδεται το δημοψήφισμα για την αυτονομία της Κριμαίας

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του φιλορώσου πρωθυπουργού της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, το δημοψήφισμα που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου με το ερώτημα της παραχώρησης μεγαλύτερης αυτονομίας στην επαρχία αυτή, επισπεύδεται και θα γίνει στις 30 Μαρτίου.
Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ψηφίσει την Πέμπτη υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μεγαλύτερη αυτονομία. Η ψηφοφορία αυτή έγινε κεκλεισμένων των θυρών καθώς το κτίριο του κοινοβουλίου ελέγχεται από το πρωί της Πέμπτης από μια ομάδα ενόπλων.
newsbomb.gr

Στρατιωτικός νόμος στην Κριμαία:Έστησαν πολυβόλα έξω από το Κοινοβούλιο!

vouli-symferoupolis-1
Άντρες με στρατιωτικές στολές με όπλα και χωρίς σήμανση-καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες-έχουν αποκλείσει το κέντρο της Συμφερούπολης όπως αναφέρει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Κριμαίας .
Είναι εντελώς αποκλεισμένη όλη η περιοχή και οι δρόμοι που γειτνιάζουν με το Συμβούλιο των Υπουργών και το Κοινοβούλιο της Κριμαίας. Στο Κοινοβούλιο υπάρχουν δύο αμυντικές θέσεις με πολυβόλα που είναι στραμμένα προς το σιδηροδρομικό σταθμό.
Στην πρωτεύουσα της Κριμαίας έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στην πόλη, εκτός από τα αυτοκίνητα της αστυνομίας,και έχει αποκλειστεί η κυκλοφορία από την Κεντρική Αγορά της Σοβιετικής περιοχής και από το Τολστόι προς την Σεβαστούπολη.
makeleio.gr

ΗΠΑ-Ομπάμα-Ρωσία: Αστείος πρόεδρος, βλακώδεις δηλώσεις

Η ανικανότητα που επιδεικνύει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα στη διαχείριση της κρίσης είναι μνημειώδης, υποβιβάζοντας τη χώρα του σαφέστατα από πλευράς διεθνούς εικόνας και προκαλώντας σοβαρή αστάθεια σε γεωπολιτικές περιφέρειες του πλανήτη, όπως η ευρύτερη τμήμα της οποίας είναι και η Ελλάδα.
Διότι το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει, είναι εάν θεωρείς ότι δεν έχεις περιθώριο στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία σε συγκεκριμένες… γεωγραφικές συντεταγμένες, για ποιον ακριβώς λόγο δημιουργείς εντυπώσεις σε υποτίθεται συμμάχους-χώρες, οι οποίες διαψεύδονται πανηγυρικά στη συνέχεια, ανατρέποντας τις ισορροπίες και ανοίγοντας την όρεξη σε όποιον επιθυμεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία σου σε άλλες περιοχές του κόσμου!
Ο Μπάρακ Ομπάμα εξελίσσεται στον καλύτερο σύμμαχο των Ρώσων και των… Ρεπουμπλικάνων στο εσωτερικό! Στην πρώτη περίπτωση, ανεξέλεγκτοι κύκλοι με την πολιτική τους ανοίγουν μέτωπα με τους Ρώσους στη άμεση γεωπολιτικής τους γειτονιά, χωρίς λόγο και αιτία. Και όσο και να απειλεί με μισόλογα η Δύση ότι θα «τιμωρήσει» τη Ρωσία εντάσσοντας τη Γεωργία στο ΝΑΤΟ, δε πρόκειται παρά για γελοιότητες.


Όταν στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν τόλμησαν να κουνηθούν στρατιωτικά (το γιατί δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα έχει), τότε για ποιον λόγο να πιστέψει κανείς ότι θα το κάνουν στη Γεωργία, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το προηγούμενο του 2008, όταν προφανώς και δεν έσπευσαν να βοηθήσουν ένα δικό τους παιδί, τον μισότρελο Μιχαήλ Σαακασβίλι. Θα το κάνουν μήπως τώρα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση της χώρας είναι πολύ πιο φιλορωσική και αν μη τι άλλο αντιλαμβάνεται την ανάγκη να συνδιαλέγεται με τη Μόσχα στα θέματα ασφαλείας;
Οι τελευταίες δηλώσεις Ομπάμα είναι μνημείο γελοιότητας και εξευτελισμού για έναν πρόεδρο των ΗΠΑ και αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο, ο εν λόγω πρόεδρος ίσως και να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του χειρότερου ιστορικά προέδρου, αφού επί των ημερών του σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες ανατροπές ισορροπιών στο διεθνές σύστημα, σε βάρος της χώρας του και αυτός το δέχθηκε με τα χέρια στις τσέπες… Γι’ αυτό τον αποκαλέσαμε καλύτερο σύμμαχο των Ρεπουμπλικάνων. Διότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν να τους αναστήσει!
Στις δηλώσεις του λοιπόν ο Ομπάμα προειδοποίησε (εδώ γελάνε) τη Ρωσία, ότι εάν κινηθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία, αυτό θα είναι βαθιά αποσταθεροποιητικό (deeply destabilizing), ενώ στη συνέχεια, απείλησε με… ΚΑΤΑΔΙΚΗ. Πρέπει να ανατρίχιασαν στο Κρεμλίνο από τη δήλωση αυτή και χλομιασμένοι να διέταξαν την άρον-άρον αποχώρηση όσων Ρώσων στρατιωτών βρίσκονται στην Ουκρανία. Είπε ο Ομπάμα ότι οι στρατιωτικές κινήσεις θα έχουν κόστος και απείλησε να μην πάει στο Σότσι για τους G8. Μη σώσει και πάει!
Αυτός θα κάνει πάλι βλακεία, διότι ενώ υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ψάχνει την ευκαιρία να συναντηθεί μπας και βρεθεί συμβιβασμός με τη Ρωσία του Πούτιν και να δείξει στον κόσμο ο ίδιος ότι ασχολείται, αυτός επιλέγει να μην πάει! Μόνη της δηλαδή θα λυθεί η κρίση; Ή μήπως δεν ήξεραν οι ανεγκέφαλοι που έχει γύρω του ότι η Μοσχα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ελέγξει μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Ουκρανίας λόγω πληθυσμιακής σύστασης;

Την ισορροπία δυνάμεων έπαψαν να την κοιτάνε στο Πεντάγωνο; Αυτός ο Μπρέναν της CIA μονο να φωνάζει στους υφισταμένους του ξέρει και να μην τον γουστάρει κανείς; Έτσι κυβερνάνε; Και αυτά τα γράφουμε εμείς που δεν διακρινόμαστε ως επιρεπείς σε θεωρίες για… ξανθό γένος και άλλα παρόμοια κουραφέξαλα, ενώ έχουμε τονίσει ότι η θέση της Ελλάδας είναι με τις ναυτικές δυνάμεις, ιστορικά. Δυνάμεις όμως, όχι χαβαλέδες…
Εάν ο Ομπάμα και η χώρα του δε σκοπεύουν να εμπλακούν στρατιωτικά, τότε είναι επιεικώς γελοίος ο τρόπος χειρισμού της κρίσης, αφού όσο δεν ξεκαθαρίζουν τη στάση, η ισορροπία θα συνεχίσει αν επιβαρύνεται με στρατιωτικές κινήσεις σε βάρος της Ουκρανίας και υπέρ της Ρωσίας, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να εκτραπεί η κατάσταση, εάν η ηγεσία της Ρωσίας θεωρήσει δεδομένο ότι ο Ομπάμα καλύπτεται από την ελληνική παροιμία «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει».
Το δεδομένο είναι, ότι σε μια περίοδο που ο κόσμος χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και κάποιους βασικούς κανόνες ώστε να ελαχιστοποιούνται οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να είναι απούσες. Για την Ευρώπη της κυρα-Μέρκελ τα έχουμε ξαναπεί: «Γεωπολιτικό ΤΙΠΟΤΑ», διότι όταν τα πράματα σφίξουν, αποδεικνύεται η φαιδρότητα της ρήσης του Θεόδωρου Πάγκαλου για το πόσο πιο χρήσιμος είναι ο ένας διπλωμάτης από έναν στρατιωτικό σχηματισμό.
Ας στείλουν τους καλύτερους διπλωμάτες να πούνε στον Πούτιν, με όποιον τρόπο θέλουν, χρησιμοποιώντας τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα, να σταματήσει αν ασχολείται με την Κριμέα.Τα γέλια στο Κρεμλίνο θα ακουστούν μέχρι τις Βρυξέλλες τουλάχιστον. Εδώ η γυναίκα δεν καταλαβαίνει, ότι όσο η Ελλάδα που βρίσκεται σε αν τόσο κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι, είναι γονατισμένη, πραγματική ισχύ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να αποκτήσει.
Κι ας γελούν οι χαχόλοι στην καγκελαρία, όταν καταλάβουν τι τους έρχεται, θα τους κοπεί απότομα.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου