11 Απρ 2016

Μυστικοί πράκτορες στα νησιά του Αιγαίου!





Στιγματίζεται και ακυρώνεται ο λόγος ύπαρξης 
και ο ρόλος όλων των αρχών ασφαλείας της χώρας
Η ΕΥΠ ανίκανη να εντοπίζει τζιχαντιστές, σύμφωνα με την Europol... 
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
Είναι γεγονός πως σε καθημερινή βάση η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου παραδίδει ολοένα και περισσότερα από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Έσχατο (και όχι τελευταίο όπως όλα δείχνουν) είναι η ανάθεση στην Europol να διαθέσει μυστικούς πράκτορες στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, για να εντοπίζουν πιθανούς τζιχαντιστές… Και αυτό αποτελεί ομολογία της Ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να εντοπίζει επικίνδυνα πρόσωπα για την εσωτερική ασφάλεια τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης…!

Έτσι, με την άδεια –προφανώς- της ελληνικής κυβέρνησης, μια άκρως ευαίσθητη αποστολή που έχει να κάνει με την ασφάλεια της Ευρώπης επιχειρούν με κάθε μυστικότητα αστυνομικοί της Europol στα νησιά του Αιγαίου.
Μετά την διαπίστωση ότι μέλη του ISIS είχαν περάσει στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών, περίπου δέκα μυστικοί αστυνομικοί της Europol έχουν εγκατασταθεί σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο με αποστολή να εντοπίζουν υπόπτους μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που περνούν από τις τουρκικές ακτές .
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η οποία φιλοξενεί δηλώσεις αστυνομικού της Εuropol αυτοί οι ειδικοί αστυνομικοί βρίσκονται στα hot spots ενώ ένας έχει εγκατασταθεί στον Πειραιά και περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο τα στοιχεία όσων καταγράφονται για να διαπιστώσουν εάν βρίσκονται ή όχι στη βάση δεδομένων που έχει η Υπηρεσία τους με τα άτομα που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες εγκληματικές ομάδες.
Για τη δράση των μυστικών αστυνομικών μίλησε στην εφημερίδα ο Ρόμπερτ Κριπίνκο επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας της Europol για τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και διευκρίνισε ότι δουλειά τους είναι να υπάρχει ροή πληροφοριών από τα hot spots προς την κεντρική βάση πληροφοριών της Europol στη Χάγη.
Η αποστολή των μυστικών αστυνομικών στην Ελλάδα είχε αποφασιστεί στην έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι, τον Νοέμβριο. Η Europol υπολογίζει μεταξύ 3.000 και 5.000 τους Ευρωπαίους υπηκόους που έχουν ενταχθεί στις τάξεις; του Ισλαμικού Κράτους.
Κατά τα άλλα ο Σλοβένος αξιωματούχος επιβεβαίωσε και αυτός τις πληροφορίες ότι μετά το κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας Σκοπίων οι δουλέμποροι ψάχνουν νέες διόδους και υπάρχει μετατόπιση ροών από το ανατολικό Αιγαίο προς τον επονομαζόμενο “κεντρικό μεσογειακό δρόμο” που συνδέει τη Λιβύη με την Ιταλία.
Από την τελευταία αυτή εξέλιξη, αντιλαμβανόμαστε πως η Europol έχει καταγράψει και διαπιστώσει ανεπάρκεια των σχετικών ελληνικών αρμοδίων αρχών. Προφανώς είτε λόγω μη ικανού αριθμού ή μη επαρκούς εκπαίδευσης στελεχών των ελληνικών αρχών. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε πως εν μέσω χειμώνος(!) ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης μετέθεσε σε ακριτικές περιοχές της χώρας μερικές δεκάδες υπαλλήλων της ΕΥΠ (χωρίς να προηγηθεί ειδική εκπαίδευση), προκειμένου να συμμετέχουν στην διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης των παρανόμων εισελθόντων στην χώρα…
ΥΓ: Ενδεχομένως, λόγω της ανεπάρκειας της ΕΥΠ, έχει καταγραφεί και ένας αριθμός αμερικανών πολιτών που ήρθαν στην Ελλάδα και προσπαθούν να δημιουργήσουν δίκτυα πληροφόρησης σχετικά με ύποπτες παρουσίες τόσο μεταξύ των «προσφύγων» όσο και μεταξύ μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα (η περιοχές εστίασης είναι η Αθήνα και τα περίχωρά της, η Θεσσαλονίκη και η Θράκη).
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου