11 Απρ 2016

Σκόπια - Ειδομένη: «Οι μετανάστες φώναζαν ‘Αλαχού Ακμπάρ’ και επιτίθονταν στους αστυνομικούς»





Η περιοχή της Ειδομένης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, πρόσφυγες από το πρωί προσπαθούν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα και να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας μας.


Μετά την άρνηση της αστυνομίας να τους αφήσει, ένας αριθμός μεταναστών εξεγέρθηκε και άρχισε να πετά πέτρες, ενώ οι αστυνομικοί έλαβαν διαταγή να ρίξουν δακρυγόνα.
Μετά την κλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα με την Ελλάδα έφθασε ελικόπτερο της αστυνομίας, όταν έγινε γνωστό ότι τραυματίσθηκαν από πέτρες 15 αστυνομικοί.

Οι μετανάστες οργανώθηκαν από ξένους ακτιβιστές και ΜΚΟ, κυρίως από Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία, προσπαθώντας να επιδεινώσουν την κρίση και να σπείρουν τον όλεθρο.
Οι μετανάστες έκοψαν τον προστατευτικό φράχτη με ειδικά εργαλεία και ψαλίδια. Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση ομάδες μεταναστών στην Ειδομένη συμβουλεύθηκαν από ακτιβιστές (αλληλέγγυους) μη κυβερνητικών οργανώσεων να εισβάλλουν στην επικράτεια μας (Σκόπια), σχετικά φυλλάδια κυκλοφόρησαν στον πρόχειρο καταυλισμό των μεταναστών στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή σε έδαφος της ΕΕ.
Συγκεκριμένα τρεις καλά οργανωμένες ομάδες μεταναστών και προσφύγων προσπάθησαν να περάσουν το φράχτη των συνόρων σε τρία διαφορετικά σημεία, γύρω στις 10:30 το πρωί.
Οι μετανάστες απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις (που έριχναν δακρυγόνα και πυροβολούσαν με πλαστικές σφαίρες), ενώ έγινε έκκληση για ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα με την Ελλάδα. Στα σημεία εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν και δυνάμεις του στρατού, όπως σημειώνεται.
Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου