9 Μαρ 2016

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε απέραντο hotspot για μια… μαϊμού αξιολόγηση


greek_flag_korakia

«ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ» ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ – Η ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ «ΧΑΝΤΑΚΩΝΕΙ» ΞΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Την ώρα που η Τουρκία κερδίζει πακτωλό χρημάτων εκβιάζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε να μετατραπεί η χώρα σε μια απέραντη αποθήκη ψυχών για να κερδίσει μια «μαϊμού» αξιολόγηση.

Πρακτικά δηλαδή για άλλη μια φορά θα είμαστε ο φτωχός συγγενής της ΕΕ, παίρνοντας ψίχουλα… Για 700 εκατ. ευρώ οικονομικής βοήθειας, η ελληνική πλευρά υποχώρησε απέναντι στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων εταίρων της, δεχόμενη να φιλοξενήσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες. Κι όλα αυτά για μια αξιολόγηση. Μια «μαγειρεμένη» αξιολόγηση για να μπορέσει η κυβέρνηση Τσίπρα να περάσει τον κάβο του πολιτικού κόστους στο εσωτερικό και να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο εξουσίας.
Την ίδια στιγμή τα εξ ανατολών «καρντάσια» λάμβαναν, ύστερα από… σκληρότατη διαπραγμάτευση ενισχυμένο «μπαξίσι» ύψους 6 δισ. ευρώ, υπό τον όρο της επανεισδοχής στην τουρκική επικράτεια όλων των παρατύπων μεταναστών που είχαν καταλύσει μέχρι πρότινος στην Ελλάδα.
Και μάλιστα, οι Τούρκοι αξίωσαν «ζεστό» χρήμα, το οποίο να καταλήγει απευθείας στον κορβανά των κ.κ. Ερντογάν και Νταβούτογλου.
Φιλευσπλαχνία με… δόντια
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι δανειστές «κρατούν» ακόμη τον Τσίπρα στην εξουσία, δίνοντάς του έστω κι αυτά τα πενιχρά δωράκια… Γιατί τέτοια ξαφνική φιλευσπλαχνία και λόγια παραμυθίας ενώπιον των δημοσιογράφων για την «ταλαίπωρη Ελλάδα που θα την υπερασπιστούμε και θα τη σώσουμε»;
Η απάντηση είναι απλή: οι δανειστές επιθυμούν να «σκάσουν» στα χέρια του κ. Τσίπρα οι «καυτές πατάτες» των εθνικών ζητημάτων, οι οποίες και θα τον αποτελειώσουν πολιτικά.
Όταν ολοκληρωθούν και οι εθνικές ήττες (στο Σκοπιανό και στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά), ο κ. Τσίπρας θα περάσει στην ιστορία ως ένας «χρήσιμος ανόητος».
Θα είναι πλέον άχρηστος και για τους δανειστές…
Τι κέρδισε η Ελλάδα; Απλώς, λίγο παραπάνω πολιτικό χρόνο για τον κυβερνήτη της. Τόσος ο χρόνος αυτός όσος χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το οικονομικό και κοινωνικό έγκλημα των μνημονιακών «δολοφόνων».
Επί της ουσίας, η Ελλάδα έγινε αυτό που απευχόταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός: μια αποθήκη ψυχών και ως αντάλλαγμα κέρδισε μια αξιολόγηση, την οποία, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έπαιρνε ούτε στον αιώνα τον άπαντα!
Το φιάσκο για τη δήθεν λύση με το δημόσιο χρέος
Όσο για τους ευσεβείς πόθους του κ. Τσίπρα περί απομείωσης του δημοσίου χρέους, οι αρμόδιοι φροντίζουν να τον προσγειώνουν.
Μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Σόιμπλε τα είπε όλα με μια κουβέντα: «Η συζήτηση για μείωση του χρέους είναι μόνο για το πρεστίζ, δεν είναι θέμα ουσίας…». Πόσο πιο σαφής να γίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών;
Και βεβαίως πόσο πιο σαφής μπορεί να γίνει ο επικεφαλής του Eurogroup, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν, μιλώντας στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, παραδέχθηκε – off the record – ότι ξεκίνησε προσχηματικά και επίτηδες με την ελληνική κυβέρνηση τη συζήτηση για το χρέος.
Τεχνοκράτες κι «ανθρωπάκια», με χαμηλό ηθικό ανάστημα και ιδιαίτερα κοντή μνήμη, ορίζουν τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας, η οποία επί έξι ολόκληρα χρόνια εξευτελίζεται δίχως σταματημό.
Η Ελλάδα, το λίκνο του πολιτισμού, σέρνεται από το αυτί, σαν το μαθητούδι, στη γωνία της σχολικής τάξης, να στέκεται με το ένα πόδι, φορώντας «γαϊδουροσκούφι».
Και ο κ. Τσίπρας κάθεται και παρατηρεί αυτό το φιάσκο και τολμάει ακόμα να συζητά για δήθεν λύσεις επί του δημοσίου χρέους, όταν οι πάντες παραδέχονται ότι όλη αυτή η ιστορία δεν είναι τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ένα φιάσκο, ένα κακόγουστο ανέκδοτο, με το οποίο μια ολόκληρη Ευρώπη γελάει, και μια ολόκληρη χώρα ματώνει.
Πιο κάτω δεν πάει…
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου