3 Μαρ 2016

Προσφυγικό: 700 εκατομμύρια από την Ε.Ε. στις ΜΚΟ και όχι στο ελληνικό κράτος!



pacifipress

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και όχι στο ελληνικό κράτος αναμένεται να δοθεί η επιπλέον βοήθεια προς τη χώρα μας προκειμένου να στηριχθούν οι δομές για την παραμονή και τη μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών. Η απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων γεννά πολλά ερωτήματα με δεδομένο ότι το τοπίο στο χώρο των ΜΚΟ είναι χαώδες και ανεξέλεγκτο.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι το προσφυγικό βάρος που επωμίζονται ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ καθιστά επιτακτική την ανάγκη παροχής άμεσης και επείγουσας υποστήριξής τους.
«Με την εν λόγω πρόταση, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε κρίσεις εντός της ΕΕ πολύ γρηγορότερα από πριν. Αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόταση αυτή θα καταστεί εξαιρετικά αναγκαία για την υποστήριξη των προσφυγών. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο στην ενεργοποίηση κάθε δυνατού μέσου προκειμένου να αποτρέψουμε την ανθρωπιστική κρίση εντός των συνόρων μας. Με τη σημερινή πρόταση θα διατεθούν 700 εκατ. ευρώ για την παροχή βοήθειας όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ο επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Η ενέργεια αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων αφού κανείς δεν γνωρίζει ούτε το ρόλο, ούτε το σκοπό όλων αυτών των ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχουν κατακλύσει τα νησιά το τελευταίο έτος, ενώ ουκ ολίγα είναι και τα διάφορα περίεργα περιστατικά με δήθεν μέλη ΜΚΟ που στο τέλος αποδείχθηκε ότι έκαναν κατασκοπία.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου