8 Μαρ 2016

Όσοι πιστεύουν οτι η Τουρκία θα παρατήσει την Μπίζνα των 6 δις $ στο Αιγαίο…Κοιμούνται με τα Τσαρούχια!


Όσοι πιστεύουν οτι η Τουρκία θα παρατήσει την Μπίζνα των 6 δις $ στο Αιγαίο…Κοιμούνται με τα Τσαρούχια!

Η Τουρκία δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για να πατάξει τα δίκτυα παράνομων διακινητών. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Πάρκο στην Κωνσταντινούπολη έχει γίνει δημοφιλές για τους παράνομους διακινητές. Εκεί κλείνουν τις συμφωνίες τους. Έχει γίνει γνωστή ως η πλατεία των λαθρεμπόρων.

Δεκάδες λαθρομετανάστες συγκεντρώνονται εκεί σχεδόν κάθε απόγευμα, έχοντας μαζί τους τα λιγοστά τους υπάρχοντα και πλαστικές σακούλες με σωσίβια, που αγόρασαν επί τόπου.
Μεταξύ των λαθρεμπόρων είναι και πολλοί Σύροι, όπως ο Αλή από τη Χομς, που δήλωσε: «Οι λαθρέμποροι συμφωνούν για το σημείο που θα πάνε τα λεωφορεία και ζητούν από τους ανθρώπους να πάνε εκεί για να αποφύγουν τα προβλήματα ή την αστυνομία που μπορεί να κάνει έφοδο στο λεωφορείο.Όσοι πιστεύουν οτι η Τουρκία θα παρατήσει την Μπίζνα των 6 δις $ στο Αιγαίο…Κοιμούνται με τα Τσαρούχια! - Εικόνα1
Τους πηγαίνουν σε μέρη που δεν υπάρχει αστυνομία ή σε συνεργαζόμενους  Αστυνομικούς . Παρακολουθούν την περιοχή και όταν δεν υπάρχουν αστυνομικοί, παίρνουν τηλέφωνο ο ένας τον άλλο, μαζεύονται και φεύγουν με το λεωφορείο. Μέσα σε 15 λεπτά όλα είναι έτοιμα και το λεωφορείο είναι στο δρόμο».
Κάποιες φορές αυτά τα λεωφορεία εντοπίζονται στο δρόμο. Οι υπεύθυνοι πληρώνουν πρόστιμα και επιστρέφουν πίσω. Τις περισσότερες φορές όμως το ταξίδι τους τελειώνει στις πόλεις στα παράλια της Τουρκίας. Εκεί μικρά και επικίνδυνα σκάφη τους μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά. Ο Αλή παραδέχεται ότι οι παράνομοι διακινητές αδιαφορούν για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτό το επικίνδυνο ταξίδι.
«Υπάρχει πίεση στα σημεία αναχώρησης, κυρίως στην Τουρκία γιατί η τουρκική ακτοφυλακή έχει αυξήσει τους ελέγχους. Φυσικά υπάρχουν διακινητές που δεν τους ενδιαφέρει αν έχει κύμα ή αν δεν έχει κύμα. Τη στιγμή που οι μετανάστες φτάνουν σε αυτούς, θέλουν να τους στείλουν στην Ελλάδα με κάθε τρόπο» δήλωσε ο Αλή.
Το επικίνδυνο αυτό ταξίδι στοιχίζει κατά μέσο όρο 1000 δολάρια το άτομο. Οι αναχωρήσεις γίνονται από τοποθεσίες που είναι σε μικρή απόσταση από τα ελληνικά νησιά.
Βάσει του τουρκικού νόμου προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 3 μέχρι 8 χρόνια για όσους συλλαμβάνονται για παράνομη διακίνηση. Η ποινή γιαεμπορία ανθρώπων μπορεί αν φτάσει ακόμα και τα 12 χρόνια. Η Άγκυρα έχει επιβάλει σκληρότερους νόμους και έχουν αυξήσει τα μέτρα σε συνεργασία με την ΕΕ, προκειμένου να μπει φρένο στην παράνομη μετανάστευση.
«Τώρα είναι χειμώνας, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, συγκριτικά με τον περασμένο χρόνο ο αριθμός των μεταναστών που έχουν διασωθεί και ο αριθμός των λαθρεμπόρων που έχουν συλληφθεί είναι πολύ μεγαλύτερος» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Σμύρνης.
Παρά τις προσπάθειες, μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρώνεται σε σημεία που βρίσκονται οι παράνομοι διακινητές τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στη Σμύρνη. Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα δεν έχουν αποτέλεσμα.
Αν κάποιοι πιστεύουν οτι η Τούρκία θα βάλει φρένο σε μια μπίζνα που αποφέρει τουλάχιστον 6 δις $ το χρόνο μάλλον κοιμούνται με τα τσαρούχια!
Σε πρόσφατη επιχείρηση συνελήφθη ο επικεφαλής της Τούρκικης Στρατοχωροφυλακής της Σμύρνης γιατί συμμετείχε σε κύκλωμα λαθρεμπόρων …Αλλά στη φυλακή δεν έμεινε ,πήρε μετάθεση  για τα Ανατολικά Σύνολα της Τουρκίας
veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου