10 Μαρ 2016

Οι δανειστές απαιτούν την απόλυτη εξαθλίωση: «Θα πάρετε εθνική σύνταξη- …φιλοδώρημα 180 ευρώ»

ilikiwmenoi (2)

ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ
Οι εκπρόσωποι των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα και ζητούν ξανά «αίμα» συνταξιούχων. Στις πρώτες τους επαφές με της ελληνική κυβέρνηση κατέβασαν τον πήχη της κατώτατης σύνταξης στα 320 ευρώ το μήνα από τα 384 ευρώ που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση!
Σύμφωνα με εφημερίδα, οι δανειστές ζητούν η σύνταξη να δίδεται σε όσους έχουν 20 έτη ασφάλισης και έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θέτουν ζήτημα ανώτερων εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή της.
Από τα 15 έτη έως τα 20 έτη θα δίδεται ένα κλιμακωτό ποσό, που, σύμφωνα με την απαίτηση σοκ του κουαρτέτου, θα ξεκινά από τα 180 ευρώ το μήνα!
Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, με κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς», δηλαδή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί σε περικοπές αποδοχών τόσο των νέων όσο και των παλιών συνταξιούχων.
Αν επικρατήσουν οι θέσεις τους θα απειληθούν όχι μόνο οι συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ αλλά και αυτές κάτω από τα 1.000 ευρώ.
Οι δανειστές αντιδρούν επίσης και στις εκπτώσεις που προτείνει η κυβέρνηση για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Tαυτόχρονα «τορπίλη» στα εργασιακά βάζει η έκθεση του ΟΟΣΑ, την οποία παρουσίασε σήμερα, στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.
Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός προτείνει τη σύνδεση του κατώτατου μισθού με την παραγωγικότητα και την αξιολόγηση, ταυτόχρονα με την αναθεώρηση του συστήματος της τριετίας.
Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού, ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο, ωστόσο αυξάνεται με την προϋπηρεσία (3ετίες) και αυτό είναι μοναδική περίπτωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, για ανειδίκευτους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ο κατώτατος μισθός τοποθετείται στα 511 ευρώ το μήνα, ενώ για άνω των 25 ετών, το ποσό ανεβαίνει στα 586 ευρώ.
Για κάθε τρία χρόνια προϋπηρεσίας, ο μισθός αυξάνεται κατά 58 ευρώ, ενώ για παντρεμένους/ες υπάρχει ένα επιπλέον επίδομα της τάξης των 58 ευρώ. Αν προστεθούν όλα αυτά, τότε ο μισθός θα μπορούσε να φτάσει στα 818 ευρώ.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου