4 Μαΐ 2015

PARIS MATCH/ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:O ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ


CvyulyvybumuufvyigouPARIS MATCH/ΓΑΛΛΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:O ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕ…..ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝTΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙSIS XΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ,ΕΒΡΑΙΟΙ ,ΑΘΕΟΙ, ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ………
H EYΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

«Η σιωπή είναι θάνατος,αν μιλάς πεθαίνεις,αν το βουλώνεις πεθαίνεις,τότε μίλα και πέθανε «

Tahar Djaout 
Η 39χρονη δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος CAROLINE FOUREST έχει αναστατώσει τη Γαλλία με το βιβλίο της Εγκώμιο στη βλασφημία « Eloge du blasphème » (Eκδ. Grasset 2015) με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Charlie και τα όρια της ελευεθρίας της έκφρασης.Θυελλώδεις είναι οι εμφανίσεις της στα τηλεοπτικά πλατώ.
Σε συνέντευξή της σήμερα στο Paris Match αναφέρει “όλοι αυτοί που δεν σκέπτονται όπως η Al Quaïda ή η Daesh στοχοποιούνται:χριστιανοί,εβραίοι,άθεοι,κοσμικοί μουσουλμάνοι. Πρόκειται για μια μάχη μεταξύ 2 ιδανικών και όχι για πόλεμο θρησκειών. "Les confusions aboutissent à excuser les tueurs"
taharo αλγερινός προοδευτικός διανοούμενος Tahar Djaout που δολοφονήθηκε ήδη από το 1993 από Ισλαμιστική ένοπλη Οργάνωση για τις μη σκοταδιστικές θέσεις του
Το τίμημα είναι υψηλό.Και δεν περιορίζεται στους κινδύνους και τις απειλές θανάτου.Διπλασιάζεται από την κούραση και την εξάντληση να μάχεσαι ενάντια σε όλη τη σύγχιση που καταλήγει στο να συγχωρεί τους δολοφόνους.Αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.Εκτός κι αν επιλέγεις να ζήσεις γονατισμένος.Ένας αλγερινός διανοούμενος ο Tahar Djaout που δολοφονήθηκε από την Ένοπλη Ισλαμική Οργάνωση για τις ιδέες του το  1993 έγραψε αυτόν τον καταπληκτικό στίχο σχολιάζοντας το θάνατο παλαιστίνιου ποιητή :Η σιωπή είναι θάνατος,αν μιλάς πεθαίνεις,αν το βουλώνεις πεθαίνεις,τότε μίλα και πέθανε». (parismatch 3/5/15)
yflyfgyigyiαυτοί που νομίζουν ότι η δειλία σου επιτρέπει ν΄αποφύγεις τον πόλεμο λαθεύουν…ο πόλεμος ήδη άρχισε……..
«Απειλούμενοι από τους φανατικούς,λογοκριμένοι από τους δειλούς, τα ελεύθερα πνεύματα σε όλες τις ηπείρους δεν σταματάνε να μάχονται σε όλα τα μέτωπα για να διατηρήσουν έναν κόσμο φωτεινό.Το φως που τους οδηγεί αποκαλείται το δικαίωμα στη βλασφημία»….γράφει οργισμένη για την νομιμοποίηση των θανάτων των διαφωνούντων.
“Δεν ήμουν ποτέ πολύ πιστή αλλά σε τέτοιες στιγμές τεράστιας κοινοτικότητας πιστεύω στην ανθρωπότητα ….» γράφει στο βιβλίο της συνεπαρμένη από την παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα στο Charlie.
« Αυτοί που πιστεύουν ότι η δειλία σου επιτρέπει να αποφύγεις το πόλεμο λαθεύουν.Ο πόλεμος άρχισε ήδη και μόνο το κουράγιο μπορεί να επαναφέρει την ειρήνη.” Caroline Fourestcaron
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου