2 Μαΐ 2015

Μπουτάρης: «Με τους Τούρκους είμαστε αδέλφια και με τους Εβραίους είμαστε συνέταιροι»



«Με τους Τούρκους είμαστε αδέλφια και με τους Εβραίους είμαστε συνέταιροι», υποστήριξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή τη σχέση για το καλό και των δύο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσπάθειες για άνοιγμα της Θεσσαλονίκης στην Τουρκία, δεν είχαν αποκλειστικό στόχο τον τουρισμό, «ο τουρισμός ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών», είπε χαρακτηριστικά.
Με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι θα παλέψει για την ανάδειξη της οθωμανικής –και όχι μόνο- ταυτότητας της πόλης. «Υπάρχουν πολλά οθωμανικά μνημεία στην πόλη που ο κόσμος δεν τα ξέρει, δεν τα αντιλαμβάνεται», είπε ο κ. Μπουτάρης και συμπλήρωσε «προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε στους συμπολίτες μας την ταυτότητα, την ιστορία της πόλης».
Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στους Τούρκους, που έρχονται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, όπως τα Γιαννιτσά, τα Γιάννενα κ.ά., οι οποίοι αναζητούν τα πατρικά τους σπίτια. «Με το ίδιο τρόπο που πηγαίνουμε και εμείς στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Σμύρνη, αναζητώντας τα πατρικά σπίτια μας», είπε ο κ. Μπουτάρης.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου