9 Μαρ 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ > Έρογλου: Ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τη Λάρνακα


Έρογλου: Ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε να καταλάβει τη Λάρνακα

Λευκωσία: Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Έρογλου υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι το 1974 «ο τουρκικός στρατός δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα για την κατάληψη της Λάρνακας», χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, αλλά και να αντιληφθεί κανείς από πού προέκυψε η τοποθέτηση αυτή. Ο Έρογλου, αναφερόμενος στο θέμα της  Αμμοχώστου, παρέπεμψε στη συνολική λύση του Κυπριακού.
«Στόχος μου δεν είναι η επίλυση του προβλήματος του Βαρωσιού»,
ανέφερε και υποστήριξε ότι ο στόχος του είναι η επίλυση του Κυπριακού.
«Το Βαρώσι αποτελεί μια πτυχή του εδαφικού προβλήματος και η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει αυτή την πτυχή, όταν ανοίξει το κεφάλαιο του εδαφικού μετά την επανέναρξη των συνομιλιών», ανέφερε.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο CNN TURK, αναφέρθηκε επίσης στην εσαεί τουρκική παρουσία στο νησί. Επανέλαβε πως «οι τουρκικές εγγυήσεις είναι αναγκαίες για τη διαφύλαξη της ειρήνης στην Κύπρο».
Ο κατοχικός ηγέτης, ο οποίος υποστήριξε πως πλησιάζει ο καιρός για αποφάσεις, υπέδειξε προς όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό και τον διεθνή παράγοντα πως «πρέπει να συμφωνήσουν ότι το χάσμα στο Κυπριακό είναι πολύ μεγάλο».
Ο Ντερβίς Ερογλου ανέφερε επίσης ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν εκπλήσσει την τουρκοκυπριακή πλευρά», σημειώνοντας στη συνέχεια πως δεν περιμένει θετική συμβολή της Αθήνας στο Κυπριακό.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος - See more at: Φιλελεύθερος
greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου