15 Μαρ 2015

Τράπεζες αντικαθιστούν τους κωδικούς πρόσβασης με σάρωση ίριδας και ηλεκτρονικά βραχιολάκια


irida

 

Μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες στον κόσμο, επικαλούμενες δήθεν λόγους ασφαλείας, προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να μυήσουν περισσότερους πελάτες στην παγκοσμιοποιητική τεχνολογία.
Η Royal Bank of Scotland, τον Φεβρουάριο ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους απλά και μόνο με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Εν τω μεταξύ, η Google και η Yahoo χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα βιομετρικά στοιχεία όπως δακτυλικά αποτυπώματα, σάρωση ίριδας, αναγνώριση φωνής ή προσώπου για να αντικαταστήσουν τον κωδικό πρόσβασης.
Στη Βρετανία, η Halifax, η οποία ανήκει στην Lloyds Banking Group, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το μοναδικό χτύπο της καρδιάς σας για να σας αναγνωρίζει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Halifax άρχισε να δοκιμάζει ηλεκτρονικά βραχιολάκια σήμερα, σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει τον κωδικό πρόσβασης. Το ειδικό βραχιολάκι συγχρονίζεται με το smartphone σας και σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τίποτα.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου