3 Μαρ 2015

ΠΡΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ, «ΑΙΧΜΗΡΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΙΝΗΣΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ


1425336219568

Ο Τανέρ Μουσταφάογλου κάνει δηλώσεις στα τουρκικά ΜΜΕ για την επιστολή  του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό κ Τσίπρα, έξω από το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δεν πρόλαβε καλά η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα καθήκοντα της και ενώ συνεχίζεται με όλες τις συνέπειες η οικονομική κρίση, οι Τούρκοι δεν έχασαν καιρό και προχώρησαν σε νέα πολύ εντυπωσιακή κίνηση για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο πρόεδρος του άκρως ανθελληνικού «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», που εδώ και χρόνια έχει εξαπολύσει μια διεθνή ανθελληνική εκστρατεία, Taner Mustafaoğlu, με μια κίνηση με μεγάλη συμβολική σημασία επισκέφτηκε τον Έλληνα πρόξενο της Κωνσταντινούπολης κ Νικόλαο Ματθιουδάκη και του επέδωσε συγχαρητήριο επιστολή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας κ Τσίπρα. Φυσικά τα συγχαρητήρια του κ Mustafaoğlu ήταν η πρόφαση για να εκθέσει με σαφή τρόπο την πάγια απαίτηση του Ιδρύματος του για αναγνώριση στο σύνολο της μουσουλμανικής μειονότητας, τουρκική ταυτότητα. Μάλιστα ο πρόεδρος του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» ζήτησε να του δοθεί η ελευθερία κινήσεων σε όλη την έκταση της δυτικής Θράκης κάνοντας σύγκριση με την ελευθερία κίνησης στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία όμως έχει συρρικνωθεί σε 3.000 ηλικιωμένους ενώ η μειονότητα της Θράκης αριθμεί πάνω από 150.000.
Η κίνηση αυτή σίγουρα είναι άλλη μια οργανωμένη προσπάθεια να ανακινηθεί εκ νέου με την νέα ελληνική κυβέρνηση του Σύριζα το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης. Ο κύριος σκοπός της επιστολής είναι να αναγνωριστεί η τουρκική ταυτότητα για να δοθούν τα κατάλληλα ερείσματα επεμβάσεως στην Τουρκία με απώτερο σκοπό σε πρώτη φάση την συνδιοίκηση της περιοχής. Εξ άλλου προς αυτή την κατεύθυνση κινείται εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και τώρα προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει μεγάλο στήριγμα και τον νέο βουλευτή Ξάνθης του Σύριζα, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος ήδη έχει ανακινήσει το ζήτημα. Όσον αφορά τον κ Taner Mustafaoğlu, είναι πολύ γνωστός καθώς επί χρόνια έχει εξαπολύσει μια άκρως ανθελληνική εκστρατεία σε διεθνή φόρουμ για την δήθεν παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης από την ελληνική πλευρά, όσον αφορά την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.
Φαίνεται πως από πολύ νωρίς άρχισαν τα «όργανα» για την Δυτική Θράκη!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου