14 Αυγ 2014

«Ο Πούτιν θα φέρει το τέλος του δολαρίου» εξηγεί αναλυτής γνωστού αμερικανικού siteΆλλος ένας λόγος για τον οποίο οι παγκοσμιοποιητές της Ουάσινγκτον θέλουν να σύρουν την Ρωσία σε πόλεμο…
Η σκληρή στάση την οποία θέλει να δείξει η Ουάσιγκτον απέναντι στην Ρωσία θα γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς από τη Μόσχα ξεκινά το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου, προειδοποιεί ο Geoffrey Pike,  του γνωστού αμερικανικού site Energy and Capital που εξειδικεύεται στις ενεργειακές αγορές. Και αυτός είναι, σύμφωνα με τον αναλυτή, ο μεγαλύτερος λόγος για να αγοράσει κανείς χρυσό.

Σύμφωνα με τη θεωρία του Pike, διαβάζουμε στο newsmoney, η κλιμάκωση των σχέσεων της Δύσης με τη Ρωσία και η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από τις ΗΠΑ, θα αναγκάσουν τον Putin να πάρει την εκδίκησή του. Και θα το κάνει γυρίζοντας την πλάτη στο δολάριο.
Η Ρωσία δεν έχει κανένα λόγο να χρησιμοποιεί το δολάριο όταν πουλά το φυσικό αέριό της ή εισάγει τρόφιμα. Για τις συναλλαγές αυτές, μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρούβλι ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.
Βέβαια, ο Pike τονίζει πως το τέλος του καθεστώτος του διεθνούς νομίσματος συναλλαγματικών αποθεματικών που απολαμβάνει το δολάριο σήμερα, δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη. “Θα γίνει αργά, με τον καιρό, καθώς όλο και περισσότερες χώρες θα επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν το δολάριο”, λέει.
Τι σημαίνει αυτό για τις ΗΠΑ; «Εάν άλλες χώρες αρχίσουν να συναλλάσσονται λιγότερο με το δολάριο και επιβραδύνουν τις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων, τότε το παιχνίδι των χαμηλών επιτοκίων και των μεγάλων ελλειμμάτων ίσως να μην διαρκέσει τόσο όσο πιστεύουν», σημειώνει ο αναλυτής.
Σπεύδει να προβλέψει, ωστόσο, ότι οι μέρες του δολαρίου ως διεθνούς νομίσματος αποθεματικών δεν θα τελειώσουν πολύ σύντομα, κυρίως γιατί Κίνα και Ιαπωνία θα συνεχίσουν να αγοράζουν αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σε μία προσπάθεια να κρατήσουν τα δικά τους νομίσματα υποτιμημένα.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου