29 Ιουλ 2014

Αμ, έτσι εξηγείται! Την ανθελληνικός χρυσός εξυπηρετεί το δασοκτόνο νομοσχέδιο!


Τροπολογία-σκάνδαλο για την Ελληνικός Χρυσός, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα!

Τροπολογία με την οποία νομιμοποιούν τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική κατέθεσε η κυβέρνηση στο δασικό νομοσχέδιο. Έντονα αντέδρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατά την συζήτηση του δασικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Για «φωτογραφική» τροπολογία που αφορά την Ελληνικός Χρυσός και τα μεταλλεία της στην Χαλκιδική έκανε λόγο η και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης.
Η Κ. Ιγγλέζη ανέφερε δήλωση στελέχους της Ελληνικός Χρυσός, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2014 «προέβλεπε» ότι το πρόβλημα με τα αυθαίρετα κτίσματα της Ελληνικός Χρυσός θα λυθεί με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για τα δάση. «Μάντης ήταν;», αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Η τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι για την κατασκευή πρόχειρων ή κινητών καταλυμάτων σε μεταλλεία και λατομεία δεν απαιτείται ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης, παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου μηχανικού για την στατική επάρκεια των κτιρίων.
«Σε τρεις γραμμές νομιμοποιείται κάθε παρανομία της Ελληνικός Χρυσός και αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό της έργο», τόνισε η Κ. Ιγγλέζη.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου