29 Ιουλ 2014

Αντί να τα λέμε εμείς τα λένε άλλοι… Τουρκάλα δημοσιογράφος: «Εισβολή, εποικισμός και εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στην Κύπρο»


Αντί να τα λέμε εμείς τα λένε άλλοι… Τουρκάλα δημοσιογράφος: «Εισβολή, εποικισμός και εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στην Κύπρο»

Ένα κείμενο Τουρκάλας δημοσιογράφου, κόλαφος για την τουρκική πολιτική ηγεσία και τα τουρκικά ΜΜΕ, σε σχέση με την κρίση στη Γάζα, σε συνάρτηση με τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Το κείμενο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Israel Hayom, μιλά για Κύπρο, η οποία ήταν πάντοτε ελληνική, αλλά και για το εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Στην εισαγωγή της η Uzay Bulut αναφέρει ότι στις 20 Ιουλίου, δύο σημαντικά γεγονότα απασχόλησαν τα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία δείχνουν αν μη τι άλλο, υποκρισία: Από τη μια η επίθεση Ερτογάν εναντίον του Ισραήλ για τα όσα τεκταίνονται στη Γάζα και από την άλλη τα πανηγύρια της τουρκικής ηγεσίας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την οποία η τουρκική πολιτική ηγεσία αναφέρει ως «ειρηνευτική επέμβαση».
Το πρώτο ρεπορτάζ, αναφέρει η Bulut, περιελάμβανε τις δηλώσεις των Tούρκων αξιωματούχων και του Ερτογάν, οι οποίοι εξαπέλυαν επίθεση κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για τυραννία γιατί πραγματοποιούν μια στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα. «Φυσικά δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι όλα αυτά συνέβαιναν λόγω των εκατοντάδων ρουκετών που εκτόξευε η Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ. Και φυσικά δεν το κρατικό πρακτορείο δεν σοκαρίστηκε καθόλου από το γεγονός ότι η Χαμάς στοχεύει κατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ, αρνούμενη να τηρήσει την εκεχειρία την οποία αποδέχθηκε το Ισραήλ, ούτε για το γεγονός ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί άμαχους και παιδιά ως ασπίδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Λόγω ακριβώς της υποκειμενικής κάλυψης των γεγονότων, τόσο από τα ΜΜΕ που είναι υπέρ της κυβέρνησης, αλλά και από αυτά που είναι κατά, ο λαός στην Τουρκία δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει στη Γάζα από τις 8 Ιουλίου, προσθέτει η Burut. Για αυτό και πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στους δρόμους και υπάρχουν αντιδράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Τουρκική εισβολή, αποικισμός και εθνικό ξεκαθάρισμα στην Κύπρο
Όταν τα ΜΜΕ, αναφέρονταν όμως στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το λεκτικό ήταν εντελώς διαφορετικό αναφέρει η Burut, ο οποίος κάνει λόγο για εισβολή, εποικισμός και εθνικό ξεκαθάρισμα. «Αναφερόμενοι στην εισβολή, κάνουν λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά είναι αλήθεια. Η τουρκική εισβολή εορτάζεται επίσημα σαν γιορτή της ειρήνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην επιστολή Ερτνογάν στον εγκάθετο της Άγκυρας στην Κύπρο, τον Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος έγραφε ότι «η ειρηνευτική επιχείρηση βοήθησε τους τουρκοκυπρίους να δουν το μέλλον με ελπίδα και εμπιστοσύνη και έφερε την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», η Bulut εξαπολύει καταιγιστική επίθεση εναντίον της τουρκικής ηγεσίας:
Η Κύπρος ήταν πάντα ελληνική
«Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας για το τι η Τουρκία έκανε το 1974 και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου. Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή, και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική για 3500 χιλιάδες χρόνια και χριστιανική για 2000 χρόνια. Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 πχ μέχρι τον 20ο αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού, ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό».
Στη συνέχεια, η Bulut, κάνει λόγο για τη συστηματική καταστροφή των θρησκευτικών μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις κατεχόμενες περιοχές, καθώς και την μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά και κέντρα αναψυχής.
«Η τουρκική κυβέρνηση, αρνείται τις βασικές αλήθειες, γιορτάζει την εισβολή, τον εποικισμός της Κύπρο, όμως καταδικάζει τους ισραηλινούς οι οποίοι αμύνονται από τις ρουκέτες των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για ισχυρισμούς για χρήση δυσανάλογης βίας, η Τουρκία θα πρέπει να είναι η τελευταία που καταδικάζει τους άλλους καθώς έχει πλούσια εμπειρία και μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα εγκλήματα για να προσβάλει τους άλλους».
Τέλος η Τουρκάλα δημοσιογράφος, σε αυστηρό ύφος, μιλά για υποκρισία από μέρους της τουρκικής ηγεσίας, η οποία στοχεύει όπως είπε, στην δημογραφική αλλαγή του τμήματος που κατέχει παράνομα στην Κύπρο και συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις βασικές αρχές και να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Νικόλας Ζαννέττος, sigmalive
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου